Реклама / Ads
13| 12874 |10.10.2011 НОВИНИ

Взривът при вдовицата на Бай Миле - заради просрочен дълг за милиони

.
Силвия Панагонова
Сплашват Силвия заради стар заем. Сестри Панагонови се набълбукали с луксозен комплекс на Слънчев бряг. Шашката, която неизвестни хвърлиха срещу дома на Силвия Панагонова в столичния кв. "Симеоново", е предупреждение да се разплати за дългове, натрупани през 2006 г.
 

Това пише "Стандарт". Вдовицата на боса на бившата СИК Милчо Бонев-Бай Миле трябва да връща парите за строителството на апартхотела "Синя перла" до вариетето в Слънчев бряг. Силвия ги взела назаем през 2005-2006 г., когато е вдигнат комплексът. Според осведомени Панагонова получила гратисен период от 5 г., за да се издължи. Той изтекъл в началото на 2011 г. и на няколко срещи Силвия обещала да започне плащанията след приключване на летния туристически сезон в морския курорт. Но така и не го направила. Най-вероятно това е мотивът, с който неизвестен хвърли тротилова шашка малко след полунощ в събота по дома на вдовицата на Бай Миле, смятат от МВР.

Взривът в дома на Силвия Панагонова е направил малка пробойна в пропиленовия покрив над входа на луксозната къща, видял екип на "Стандарт". Нападателят вероятно предварително е знаел, че домът е празен, а вдовицата на Бай Миле и двете й деца са извън София. "Благодаря ви за обаждането. Считам, че е неуместно." Така вчера Силвия отклони на мобилния си телефон желанието на "Стандарт" да коментира мотивите за взрива.

Апартаментният комплекс в Слънчев бряг е собственост на Панагонова и сестра й Ива. Построен е върху терена на може би най-известната дискотека в Слънчев бряг - "Калигула". За целта вдовицата на Бай Миле станала "партия" с известния Димитър Пенов-Сламката, с когото делят офиси в хотел "Поморие" в курорта. Първоначално общо 85-те студиа и апартаменти се продавали на цени от над 3000 евро на квадрат. И преди кризата Панагонови успели да продадат едва 24 апартамента
След 2009 г. пък в "Блу пърл" нямало нито една сделка - а само около 10-ина капарирани апартамента. И при тях обаче нямало плащания, обясниха брокери от курорта вчера.

За да може да се справят с патовата ситуация, Силвия и Ива Панагонови решили да обзаведат хиперлуксозно апартаментите, да свалят цената на 2500 евро на квадрат и да започнат да търсят елитни купувачи от страните от бившия Съветски съюз. За целта през юни 2010 г. Ива Панагонова регистрирала фирмата "Май стайл груп", която се занимава с интериорно обзавеждане. И в момента апартаментите приличат на космически кораби със супермодерни решения в сребристосиво, се вижда от снимките на апартаментите в сайтовете на няколко агенции за недвижими имоти.

След разстрела на Бай Миле сестрите Силвия и Ива се опитали да развият хотелиерския бизнес в курорта Боровец, където притежават вилните селища "Малина", "Ягода", дискотеката Buzz, ресторанта "Балканите", както и хотелите "Мура", "Ела", "Бреза". За да придобие трите хотела, фирмата на Силвия - "Паганова" ООД, изключила от горския фонд 2,1 дка за 64 654 лв., като платила по 30 лв./кв.м. Така се обзавела с хотелите и известната чайна под ски пистата "Червено знаме" в центъра на Боровец. Силвия и Ива Панагонови дори успели да вземат още един парцел край курорта и планират да построят трето вилно селище. Икономическата криза и разпадът на старите приятелства на Силвия с Младен Михалев-Маджо и Сретен Йосич обаче провалили проекта. Панагонова дори прекарала в Турция цели 6 месеца при футболните мениджъри Хадни и Сафет Санджаклъ, като се опитвала да изкрънка от тях финансиране на строежите си. Двамата турци, през които Сретен Йосич и Бай Миле продавали и купували български и сръбски футболисти, обаче отказали да й дадат пари. Проблемите на Йосич с правосъдието в Белград също не му позволили да даде рамо на Силвия, независимо че черногорецът живял във вилното селище на Бай Миле в Боровец половин година, преди да бъде задържан през 2002 г. в София и екстрадиран.

Затрудненото финансово положение на Силвия Панагонова лъснало най-вече след ареста на Петър Стоянов-Сумиста през юли 2010 г. Макар двамата да се познавали отлично, вдовицата на Бай Миле отказала да услужи на Вожда с пари покрай разследването и съдебното дело срещу Килърите, разказаха вчера пред "Стандарт" близки до Силвия и Сумиста. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6309 |08.10.2011 Атакуват вдовицата на Бай Миле . 7| 8207 |08.07.2011 Вдовицата на убития Рачев: Убиецът се надигна на пръсти, за да го простреля . 11| 8192 |24.06.2011 Вдовицата на А. Емин: Доган се заобикаля с хора без морал, подмазвачи, лакеи . 25| 5013 |13.02.2011 Ат. Атанасов: Взривът беше добър пиар за вестника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads