Реклама / Ads
16| 4897 |10.06.2010 НОВИНИ

Зад гърба на Волен ГЕРБ сключи съюз с ДПС за Габрово?

.
ДПС подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Габрово Николай Сираков в частичните местни избори в Габрово на 19 юни. Кръвните врагове на "Атака" ще играят в полза на парламентарните партньори на Волен Сидеров в битката за градоначалник в общината.
 

Това стана ясно днес след изказване на председателя на областната организация на ДПС Юсеин Юсеинов. Решението е взето в сряда на разширено заседание на ДПС, уточни той. По думите му са били обсъдени всички седем кандидатури, издигнати от политически формации в града. Мотивите на ДПС за взетото решение са, че Сираков е работил дълго в публичната сфера и е бил част от екипа на бившия кмет Томислав Дончев.

От "Атака" отказват да коментират новината, тъй като изчакват да чуят каква ще е официалната позиция на ГЕРБ. Близки до Сидеров обаче заявиха, че е несериозно да се мисли за евентуална коалиция между Бойко Борисов и Ахмед Доган, дори на местно ниво в Габрово. Потърсихме някои от водещите фигури в ГЕРБ, за да коментират новината, но мобилните им телефони бяха изключени.

От РЗС заявиха, че за пореден път с действията си управляващата партия показва, че има негласно споразумение с ДПС и припомни, че „Ред, законност и справедливост” е била единствената политическа сила, която многократно е сигнализирала за тайното комерсиално договаряне между ГЕРБ и Ахмед Доган.
"Договорката помежду им лъсна не само чрез банковия картел и мониторската пресгрупа, но и под формата на директна политическа подкрепа, след като днес ДПС официално обяви подкрепата си за кандидата на ГЕРБ за кмет на Габрово.
В действителност лидерите на двете партии са обвързани от старата комунистическа мафия и репресивния апарат на тоталитарните спец служби. Съвместните бизнес интереси на Доган и Бойко правят недосегаеми за МВР, Прокуратурата и ДАНС огромна част от българските олигарси.", се казва в декларация, изпратена до медиите.

От партията на Янев припомнят, че все още няма осъдени министри от ДПС, фирмите от времето на Тройната коалиция продължават да работят и сега, а най-големият грях на Доган е неговото барбекю. Съюзът между ГЕРБ и ДПС в Габрово имал и чисто прагматична страна и тя била свързана с уменията на депесарите да купуват ромски гласове. "На практика ДПС ще купи ромските гласове на ГЕРБ в Габрово. Герберите в града на Рачо Ковача са силно уплашени от смелата и силна кампания на РЗС и ще си послужат с купен вот, за да победят още на първи тур. РЗС призовава всички партии, които имат свои кандидати да вземат сериозни мерки срещу масовите фалшификации на изборните протоколи, които готви ГЕРБ в изборния ден.", се казва още в изказването на РЗС.

Frognews.bg припомня, че до частичните избори за градоначалник в Габрово се стигна, след като бившият вече кмет на града Томислав Дончев стана министър без портфейл, който отговаря за еврофондовете. Тази седмица ситуацията в града на хумора и сатирата се нажежи, след като от ГЕРБ заявиха, че РЗС са ползва ли 17 пъти превоз от парламента за предизборна кампания. Яне Янев на свой ред атакува хората на Бойко Борисов, че правят поръчкови акции на МВР в Габрово, които са политически насочени срещу „Ред, законност, справедливост”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4754 |08.06.2010 Премиерът доволен от спора между вицетата си . 27| 5436 |07.06.2010 Станишев нападна кабинета за харчове, недоволен и от ДПС . 6| 4863 |05.06.2010 Борис Велчев доволен, че Цветанов е полицай . 11| 4905 |28.05.2010 Трактора поздрави Волен за лихвите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads