Реклама / Ads
1| 5467 |24.03.2011 НОВИНИ

Задържаха наш сводник в Италия

.
Вестник "Гадзета дел медзоджорно" съобщава, че българският гражданин Юлиян Гогов, който живее в Сан Джовани Ротондо, в областта Пулия, е бил задържан от полицията по обвинение, че е похитил 25-годишна българка и я принудил да проституира.
 
За същите престъпления е обвинена 46-годишната майка на Гогов, която е била натоварена на пази младата жена и да я държи в изолация, както и мъж на 76 години от Карпино, провинция Фоджа, който първоначално е подслонил българката в своя апартамент.

Разследването е започнало на 18 март, когато жертвата, която не говори италиански, е успяла да избяга с помощта на клиент.

Мъжът я придружил до полицейския комисариат в Манфредония, където с помощта на преводач младата българка разказала как в продължение на три месеца е държана без документи в изолация, подлагана на непрекъснато насилие, принуждавана да проституира и да предава всичките спечелени пари на своите похитители.

Жената, която е майка на три деца и се е разделила със съпруга си, се запознала с Гогов в България. Той разбрал нейното тежко финансово положение и предложил да й намери работа в Италия.

След пристигането в Карпино обаче тя била настанена в жилището на възрастния мъж и принудена да проституира. Първоначално се противопоставила, но Гогов реагирал с насилие и смъртни заплахи, включително и към нейните малки деца, които останали в България. Той я принуждавал да приема до десет клиенти на ден, държал я без храна до вечерта и прибирал целия приход, пише БТА.

След това българката била прехвърлена от апартамента на възрастния мъж в каравана сред полето, където е държана в изолация и принуждавана да проституира край пътя. Благодарение на нейните показания полицията е успяла да открие и задържи българина. По случая работят областната дирекция "Антимафия" в Бари и прокуратурата във Фоджа, се посочва в информацията.

Името на майката на българина не се съобщава. Не е назован и възрастният мъж, но може да се предполага, че той е причината за интереса на антимафиотите в Пулия, където организираната престъпност действа под наименованието "Обединена свещена корона".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5681 |23.03.2011 Спецченгета заловиха 31-годишен сводник . 2| 5204 |19.03.2011 Отново задържаха контрабандисти . 12| 5632 |10.03.2011 ШИС откри откраднати коли от Италия у нас . 5| 4890 |06.03.2011 Задържаха 6 лица и 96 кг хероин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads