Реклама / Ads
0| 5260 |19.03.2007 НОВИНИ

"Задържане под стража" иска прокуратурата за петимата измамници по Интернет

.
Петимата бяха задържани при съвместната разработка на Национална служба "Сигурност" в координация със Сикрет сървис - САЩ. Бе разкрита трансгранична организирана престъпна група, свързана с измами чрез разплащания по Интернет, източване на банкови карти чрез използване на фалшиви документи за самоличност, както и схеми за пране на пари.
 

Прокуратурата ще поиска днес постоянна мярка "задържане под стража" за петимата, които бяха задържани за измами чрез Интернет.
Срокът на 72-часовото им задържане изтича днес. Те са на възраст между 20 и 35 години. Част от групата са криминално проявени.
Петимата бяха задържани при съвместната разработка на Национална служба "Сигурност" в координация със Сикрет сървис - САЩ.
Бе разкрита трансгранична организирана престъпна група, свързана с измами чрез разплащания по Интернет, източване на банкови карти чрез използване на фалшиви документи за самоличност, както и схеми за пране на пари. Разработката е била в продължение на няколко месеца, по разкриването на опити и извършване на измами чрез Интернет и прехвърлянето на голямо количество суми от измамени граждани на САЩ и Европа към сметки, открити в страната ни с фалшива, открадната самоличност. Впоследствие, след получаване на преводите, средствата са били теглени. Тази операция нямало да бъде възможна без пълното съдействие на банките, в които са получавани преводите. Случаят започнал да се разплита със задържането на един член на групата. хода на образуваното бързо полицейско производство са локализирани петима.
В хода на образуваното бързо полицейско производство са локализирани петима. Схемата включвала предлагане чрез Интернет на стоки и услуги на атрактивни цени. В същото време - кражба на самоличност на български граждани - с данни от изгубени или откраднати лични карти. На тяхно име са били откривани сметки в няколко банки, в които са постъпвали преводи за "закупуването" на виртуалната стока.
До настоящия момент са изтеглени около 100 000 долара. Тъй като сметките продължават да се захранват с такива преводи, продължава да се разширява и информацията за схемата и кръга на заподозрените.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5723 |27.05.2007 Медсестрите ни в Либия не искат да ходят в съда днес . 0| 5828 |03.04.2007 Паралелна комисия по досиетата искат от СДС . 0| 6266 |24.03.2007 Македония да се обедини институционално с България, искат от ВМРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads