Реклама / Ads
7| 10412 |25.04.2008 НОВИНИ

Задържането на фрегатата „Смели" се оказа гавра с флота

.
Пълна гавра с военния ни флот се оказа „новината" за задържането на фрегатата „Смели". Няколко кутии цигари и кашон водка е „контрабандната стока", заловена от митничари и полицаи, нахлули на кораба на варненския пирс.
 
По време на дебата за новите министри в парламента депутатката Мария Капон заяви от трибуната, че е задържан кораба „Смели" заради контрабанда. От ГЩ потвърдиха пред Frognews.bg, че има такова нещо, но нещата трябва да се изяснят, защото не е ясно за какво става въпрос. Нещата се изясниха и лъсна злонамерена акция за очерняне на флота и армията като цяло. Началници от различен ранг се изпокрили и не защитили екипажа, научи Frognews.bg. Един от тях е бил ген.  Ангел Златилов, който като видял полицаите и митничарите побързал да се „изпари" от мястото на събитието. Не защитил своите и командващия флота контраадмирал Минко Кавалджиев. На кораба нахлули полицаи и митничари, които по принцип нямат право да тарашат военни плавателни съдове. Въпреки положените усилия те не успели да открият голямата контрабанда и намерили кашон с цигари и няколко бутилки водка. Общата стойност на контрабандираната стока не достигнала и 1000 лева!

Ако имаше истински старши офицер там той трябваше да спре проверяващите, да вдигне входянката и да забрани достъп на каквито и да било лица на фрегатата, бяха категорични флотски офицери. Това е гавра с флота и с честа на пагона, допълниха те.

Фрегатата „Смели" се е връщала от участие в учение на Черноморската оперативна група от 2 до 23 април. Корабът е плавал до Новоросийск, Севастопол и Батуми. Участвали са още военни кораби от Русия, Румъния, Турция и Украйна.

Същият кораб многократно е участвал в операции на НАТО по следене на трафик на дрога и кораби, свързани с терористи. Екипажът се е справял винаги перфектно с поставените задачи под командването на капитан І ранг Ваньо Мусински.

Военни считат, че цялата каша и шумът е вдигнат от военни котраразузнавачи, които отскоро се присъединиха към новата структура на Държавната агенция „Национална сигурност".

Новият министър Николай Цонев
 снимка Вяра Йовева

Новият министър Николай Цонев обаче прояви бърз рефлекс и ясно даде да се разбере, че става дума за раздуване на случая. Кашон цигари и няколко бутилки пиене не са били контрабанда, а са закупени за лично ползване, коментира той. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4866 |24.04.2008 Арестуваха фрегатата „Смели" за контрабанда на цигари и пиене . 0| 4801 |18.04.2008 Показаха си мускули, сега ще преговарят . 11| 4860 |01.04.2008 Напикаващият се министър е скалъпил показанията на Павел Чернев . 3| 9272 |17.08.2007 Фрегата „Смели" аварира в Черно море, няма пострадали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads