Реклама / Ads
0| 5116 |01.06.2010 НОВИНИ

Задържаните наши журналисти си идват вечерта?

.
Николай Младенов
Двамата българи, които са били в хуманитарния конвой, задържан от Израел, са в депортационен център. Очаква се до края на деня или по-късно тази вечер да бъдат депортирани към България.
 
Това съобщи Николай Младенов - външен министър на България, в предаването „Тази сутрин" на БТВ. Запитан какво точно е депортационен център, Младенов отговори: „Това е място, където се събират хора, които по една или друга причина трябва да бъдат депортирани от територията на една държава. Причината за депортирането може да бъде нарушение на визовия режим или нещо друго".

По думите му, на този етап задържаните българи не са имали контакт или разговори с официален представител на България или техни близки. Той допълни: „Днес наш представител ще има среща с тях". Според него причина за това забавяне е, че са задържани около 500 човека и е било необходимо това да бъде обработено документално.
Запитан как по чисто човешки начин би определил случилото се с хуманитарния конвой, българският външен министър отговори: „Чисто човешката ми реплика е, че този, който е по-силният, той носи отговорността за използването на сила". Младенов заяви още, че разбира реакцията на хората по света, особено в арабския свят, но отбеляза: „Това тежко положение в ивицата Газа се дължи и в много голяма степен и на политиката на Хамас, тъй като тази групировка държи хората там като заложници".

В заключение той заяви: „Това, което се случи вчера, е един наистина много, много трагичен инцидент. Аз съм убеден, че израелските сили не са отишли на този кораб с намерението да стрелят. Ситуацията е изключително сложна. Тези кораби бяха предупреждавани, че няма да бъдат допуснати, но продължиха да плават към Израел. Важно и да има един изключително внимателен анализ на положението в Близкия Изток за случилото се".

ОЩЕ ПО ТАЗИ ТЕМА
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 6564 |31.05.2010 П. Курумбашев: Премиерският натиск - директно чрез журналистите . 62| 6750 |31.05.2010 Наши журналисти нападнати по вода около ивицата Газа; невредими са . 0| 4876 |18.05.2010 Отвлечените от пирати българи идват в четвъртък . 0| 5115 |22.04.2010 РЗС и US-журналисти искат криминални разкрития

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads