Реклама / Ads
15| 6291 |17.09.2015 НОВИНИ

Задържаните полицейски шефове дерибействали в регионите си

.
Сградата на МВР
Задържаните полицейски шефове на Първомай и Асеновград Васил Налбантов и Димчо Темелков са дерибействали по регионите си. Това стана ясно от пресконференция на МВР и прокуратурата.
 

Оказва се, че честа практика била униформените да прикриват сигнали за престъпления на свои близки и познати. 80 на сто от ченгетата в Първомай си вършели личната работа през работно време. Един садил картофи, друг гледал пипер, а трети лепил плочки, разказа окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Към настоящият момент на Налбантов са повдигнати 2 обвинения за принуда и укривателство и за вземане на подкуп.

 

Той  получил луксозна кола от шефа на млечната фирма „Бор Чвор”, за да прикрива престъпленията на сина на Димитър Минев. Арестуван е и заместникът на Налбонтов-Румен Дичев. Двама полицаи от Първомай също са зад решетките, но  без повдигнати обвинения. В районното била прикрита  кражба на коне, при която е бил подаден сигнал, но ченгетата не реагирали. В резултат на това в село Караджалово двама роми убили собственика на животните Алекси Ангелов.

 

Налбантов не реагирал и на сигнал, че негов приятел бизнесмен Минчо Хубенов

превърнал определен за пасище терен в частна незаконна кариера, от която са изкарани много пари. Целият бизнес над средното ниво е тясно обвързан с полицията, местната власт е бездействала, посочи прокурор Попов.

 

В Асеновград арестуваният шеф на полицията Димчо Темелков е с обвинения за лично укривателство и търговия с влияние. Той умишлено прикрил 5 лица, които са извършили престъпления, но са избегнали наказателна отговорност. Инспектор от Икономическа полиция прикрил сигнал за кражба на гориво.  Вместо да действа,  ченгето започнало да купува гориво от престъпника и да зарежда личния си автомобил. Друг инспектор пък давал указания кой и къде да прати кръвна проба на пияни водачи, за да бъде отчетена като ниска и в допустимата граница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5922 |16.09.2015 Фрог научи: Задържаха бизнесмен във връзка с арестуваните полицейски шефове . 0| 4704 |15.09.2015 Смениха шефовете на ВМЗ-Сопот . 15| 6034 |13.09.2015 Ласкин: Полуидиоти стават шефове на театри; кияци работят в МК . 14| 5625 |29.08.2015 "Билд" пусна снимки на задържаните българи за смъртта на 71 бежанци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads