Реклама / Ads
125| 4798 |20.03.2009 НОВИНИ

Задавало се най- кошмарното управление у нас

.
След няколко месеца България ще е изцяло променена, идва най–конюнкурно безотговорното правителство, независимо от неговия цвят и състав, свързано с безумни уговорки, предрече Ст. Гамизов.
 

 

Случващото се в МВР е следствие на процеси, течащи от дълго време. Събитията отвеждат далеч назад към 1944 г., когато от пазител на закона министерството става репресивен орган. Затова сега в него са необходими кардинални промени – и законодателни, и обществени, обяви по радио К2 председателят на Гражданска лига за България Стефан Гамизов. У управляващите днес не е въплътен духа на демократичното действие; затова сега МВР е в насипно състояние, което само с няколко мерки не може да бъде върнато към нормалност, добави той. Според Гамизов полицаите в България на глава от населението били два пъти повече, отколкото в Ню Йорк.

Българското НС трябва да създаде комисия, която публично да разследва службата за сигурност, за да разбере обществото какво се е случвало там, настоя Гамизов. Самата институция трябва да разкаже за себе си, добави той, казвайки, че знае много, но не иска да влиза в ролята на „хаотична личност” като Яне Янев и да вдига пушилка, натоварвайки общественото пространство с неща, които са само част от истината.

След няколко месеца България ще е изцяло променена, задава се най–кошмарното управление, свързано с безумни уговорки, подчинени само на това какво още да бъде ограбено от обществото. Това ще е най–конюнкурно безотговорното правителство, независимо от неговия цвят и състав, предрече Гамизов.  

Гражданска лига за България се готви да изброи минимален брой от изисквания към следващите управляващи и ако се появи сила, готова да ги спазва и изпълнява, формацията би застанала зад тях. Гамизов обаче изрази съмнения, че това е възможно да се случи. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5219 |11.02.2009 Пореден критичен доклад на Еврокомисията за България даде оценка за управлението . 25| 4577 |20.07.2008 М. Велчев: Не идва краят на управлението, страната не се нуждае от безвремие . 0| 4807 |12.03.2008 Кабинетът одобри мерки за управление на еврофондовете . 5| 5028 |10.01.2008 Пламен Юруков: И в управление БСП използва потенциала на СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads