Реклама / Ads
1| 5381 |04.06.2013 НОВИНИ

Заека не познавал Мирослава от Перник

.
Делото за жестокото убийство на 17-годишната Мирослава Николова от Перник започва в понеделник, а днес Марио Любенов се яви пред съда по друго дело.
 

Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник - Марио Любенов-Заека бе изправен пред Пернишкия районен съд по друго дело от 2011 г., съобщи КРОСС. Любенов е подсъдим и за палеж на автомобил и на два магазина и по това дело днес бе в съда в Перник. Деянията са извършени в късната есен на 2010 г. до февруари 2011 г.

По това време Любенов е имал магазин в наето от него помещение на една от най-големите търговски улици в Перник. Бизнесът му обаче западнал, оборотите били ниски и Любенов решил да избегне конкуренцията, като подпали магазини.

Свидетел-очевидец разказа пред съда, че Любенов е притежавал устройство за запалване. Той описа как подсъдимия е палел магазините, като е впръсквал бензин под вратата, облечен със специална екипировка. Свидетелят съпровождал Марио по време на палежите, за което получил по 200 лева.

Веднага след опожаряването на конкурентните обекти, Любенов се похвалил, че оборотите на неговия магазин чувствително се повишили.
Собственикът на подпаления автомобил разказа, че с Любенов имали подписан предварителен договор за продажба на мазе на ул. "Благой Гебрев", за покупката на което Заекът платил капаро от 500 лева. Впоследствие обаче Любенов се отказал. Според свидетел на обвинението автомобилът бил запален, защото собственикът му не върнал на Любенов капарото от 500 лева.

Експертизи по делото доказват, че това са умишлени палежи. Делото ще продължи на 3 септември. Ако вината на Любенов бъде доказана, той може да получи условна присъда, според магистрати.
Марио Любенов вече има ефективна присъда от 5 г. затвор по дело за разкрита в негов апартамент в Перник през март 2011 г. лаборатория за изготвяне на фалшиви пари.
 

В понеделник пък започва процесът срещу Любенов за убийството на 17-годишната Мирослава Николова, която бе отвлечена на 7 ноември 2011 г., а трупът й бе намерен на 12 януари миналата година. Днес пред журналисти Любенов заяви, че не е виновен, не познава Мирослава, а със самоубилия се Стойчо Стоев-Чочо са били добри познати.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5489 |03.06.2013 Имунитет пази Цветанов и от делото на Мирослава Тодорова . 22| 5254 |16.05.2013 Прокуратурата подкрепи Мирослава Тодорова срещу уволнението й . 1| 6251 |25.04.2013 Дърводелецът и убиецът му се познавали? . 2| 6403 |19.04.2013 Съдят Заека за убийството на Мирослава от Перник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads