Реклама / Ads
11| 9067 |30.01.2020 НОВИНИ

Загадката на Симеонов: Кой от МФ е отговорен за скандала с Божков?

.
Валери Симеонов загатна кой е виновен за скандала с Божков. Според лидерът на НФСБ някой в Министерството на финансите не си е свършил работата или не е поискал да изпълни задълженията си, свързани с контрола на Комисията по хазарта. Това е и причината да има разминаване между таксите, плащани от страна на “Националната лотария” на Божков.
 

Бизнесменът беше обявен за издирване още вчера и то по бързата процедура. Прокуратурата влезе в офисите му, а обвиненията са за ръководене на организирана престъпна група. Според тях Държавната комисия по хазарт години наред е работела под пълното въздействие на Васил Божков, акционер в "Национална Лотария" както и в Еврофутбол, Евробет, и др.

 

Валери Симеонов е категоричен - вина имат служители на МФ и те трябва да понесат отговорността си. Отказа обаче да коментира дали сред отговорните е Владислав Горанов - шеф на въпросното министерство, а освен всичко и принципал на Комисията по хазарта.






“Законът се е прилагал превратно. Става дума за неплатени средства в размер на близо 600 млн. лв. на годишна база", заяви Симеонов.

 

"Вече е ясно, че Комисията по хазарта е била купена. Естествено - имало е хора на хранилка. Това са били хора на БСП, според мен", продължи Симеонов без да дава повече подробности за обвиненията, които хвърля.

 

Членовете на Държавната комисия по хазарта се назначават от министъра на финансите (в момента Владислав Горанов). По един се предлагат от НАП, ДАНС, министерството на правосъдието и министерството на икономиката.

 

"Законът се е прилагал превратно. Става дума за неплатени средства в размер на близо 600 млн. лв. на годишна база", заяви Симеонов.






Според лидера на НФСБ обаче загубите може би са по-големи, защото държавата не знае колко точно талони са отпечатани за всяка игра. Причината била в отчитането. Заради закона за подобни талони не се издава касова бележка, тъй като самите те се приемат за ценни книжа. Нямало как да се засече от касовия апарат колко талона са продадени, което давало възможност за много по-мащабни злоупотреби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8670 |23.01.2020 В. Симеонов: Пълни простотии са, че ще дадем бизнеса на Божков на Пеевски, Доган, Келнер, Цветанка Ризова... . 5| 4622 |23.01.2020 Първан Симеонов: Има абстрактно искане за промяна на управлението след кризата в Перник . 8| 4472 |22.01.2020 Валери Симеонов: Няма да допуснем фалиране на "Левски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads