Реклама / Ads
0| 4106 |28.12.2014 НОВИНИ

Загиналият на ферибота скочил от борда върху сал, уж да се спаси

.
Жертвата от горящия ферибот „Норман Атлантик” е мъж, скочил от борда в опит да се спаси. Това съобщи контраадмирал Джовани Петорино, който координира спасителната операция в Адриатическо море, съобщава италианският „Република”.
 

 

„Един от нашите кораби се завръща с починал човек на борда. Има един ранен, който е заедно с наш пострадал военен”, обясни той. Мъжът е починал, след като се е опитал да скочи върху спасителния сал, който да го изтегли към една от лодките. Той е бил с жена си.

 

Най-голямата грижа на спасителите сега са хората, останали на борда. „Стоим на палубата, умираме от студ и се задушаваме от дима” – за това се оплакали блокирани на ферибота гърци. „Палубите се топят, хората треперят и кашлят. Не знам дали ще се справят”, разказал за телевизионен канал един от тях. „Беше като на „Титаник”, казали други двама гърци, настанени в болницата в Бриндизи.

 

Добрата новина е, че един от най-мощните италиански влекачи – „Мариета Барета”, вече може да се включи в спасителните дейности, след успешна маневра на пристанището в Бриндизи.

 

Междувременно премиерът на Италия Матео Ренци обяви, че създава кризисен щаб с център Бриндизи. Броят на евакуираните от ферибота хора непрекъснато расте. Към момента те са 161, като сред тях има и членове на екипажа.

 

В болницата в Пулия са откарани трите деца, които заедно с майките си бяха спасени с хеликоптер. Една от жените е бременна. Засега състоянието им е добро. Търсят се дрешки за най-малкото момиченце, което пристигнало полуголо, мокро и треперещо от студ. То най-вероятно е паднало във водата.

 

С хеликоптер се очаква да бъдат докарани още 8 души с хипотермия.

 

В същото време стана ясно, че Министерство на отбраната на Албания и Генералният щаб на страната се включват в спасителната операция, съобщават албански медии.

 

Съгласно прессъобщение на Министерство на отбраната на Албания, в спасителната операция се включват силите на Националния спасително-издирвателен център.

„След получаването на сигнал за бедствие към мястото на трагедията незабавно е отплавал военноморският кораб „Бутринт” с квалифицирани специалисти на борда”, се казва в съобщението.

 

От външното министерство на страната съобщават, че броят на албанските граждани на борда на ферибота може да се окаже по-голям от обявените 22 души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4112 |28.12.2014 Спасиха още 12 пасажери от ферибота с хеликоптер . 2| 4205 |28.12.2014 Излезе списък с пътуващите на ферибота, от МВнР не знаят нищо . 48| 11552 |16.12.2014 Крясъци, после бой в Нова ТВ. Вл. Каролев и Пл. Димитров си скочили? . 0| 4359 |08.11.2014 Болници са прескочили с 265% повече дейности за долекуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads