Реклама / Ads
3| 6396 |20.07.2017 НОВИНИ

Захариева: Няма да отзова Владимир Писанчев от Солун, въпреки недоволството от него

.
Екатерина Захариева
Владимир Писанчев е консул в Солун. Има какво да се желае в консулските служби. Не са поддържани нещата добре. Най-малко са оплакванията от Солун. Там има над 200 000 българи, Това каза външният министър Екатерина Захариева по БТВ по повод оплакването на българи от бившия шеф на ДАНС и сега консул в Солун Владимир Писанчев.
 

Тук имат проблем с човека. Факт е, че от октомври месец нямаме посланик в нашата съседка. Бяхме в Солун, справиха се добре с наводненията. С част от аргументите в писмото съм съгласна. Трябва да имаме посланик. До момента нямаме сериозни възражения към неговата работа. Със сигурност има какво да се желае. Тежка е работата на консула. Нямаме намерение да го отзовем. Имаме намерение да изпратим посланик. Не виждам проблеми с предишната му експертиза. Ако има проблем, бих го отзовала. Консулската служба е много сериозна работа. Ядосана съм към непремерени  изказвания. Никой не праща насила тези хора. Те са фронт офиса.

 

Договорите  не признават нито езици, нито народи. Това означава, че подписваме договорите на официалните езици. Има много работа за укрепване отношенията си с Македония. Ние нямаме бърза работа. Премиерът Заев  на няколко пъти каза, че ние имаме обща история.  Този договор е важен, защото декларацията беше оспорвана, че няма задължителна сила. В договора има механизъм за изпълнение. Създава се експерна  комисия, която ще трябва исторически да изготвят доклади с цел подобряване на учебните програми. Силно се надявам да бъде подписан. Ние водим преговори с правителство. Нямаме намерение да провеждаме преговори с партии. Да бъдат така добри да изберат  как искат да продължат, дали да се правят на велики или да бъдат съвременна държава.

 

Догоровите не признават нито езици, нито народи. Това означава, че подписваме договорите на официалните езици. Има много работа за укрепване отношенията си с Македония. Ние нямаме бърза работа. Премиерът Заев на няколко пъти каза, че ние имаме обща история.  Този договор е важен, защото декларацията беше оспорвана, че няма задължителна сила. В договора има механизъм за изпълнение. Създава се експерна комисия, която ще трябва исторически да изготвят доклади с цел подобряване на учебните програми. Силно се надявам да бъде подписан. Ние водим преговори с правителство. Нямаме намерение да провеждаме преговори с партии. Да бъдат така добри да изберят как искат да продължат, дали да се правят на велики или да бъдат съвременна държава.

 

След Брекзит  ЕС  изглежда по-обединен. Шегувам се с Борис Джонсън, казвам му да идва  по-бързо у нас, преди да влязат визите.  МВР  паиска  информация от Турция за списък 77. Все още нямаме никаква информация. Следим с тревога случващото се в Турция. Призивът ни е, че страната трябва  да се придържа  към демократичната  и правова държава. Осъдихме преврата, но е важно как се справят с последиците от него. Задържани са доста хора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6054 |19.07.2017 Захариева: Институциите работят за влизане в Еврозоната и Шенген . 0| 5545 |18.07.2017 МВнР: Няма пострадали българи в Халкидики . 3| 5482 |18.07.2017 ВСС не изненада: Няма нищо нередно в срещата на Цацаров и Дончев . 0| 6565 |18.07.2017 Професор Миланов изригна: Прокуратурата няма работа в болниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads