Реклама / Ads
0| 3984 |30.04.2018 НОВИНИ

Захариева: Санкциите към КНДР трябва да останат

.
Екатерина Захариева Източник: БГНЕС
Санкциите към Северна Корея трябва да се запазят докато Ким Чен-ун не денуклеаризира КНДР. Това мнение изрази външният министър и вицепремиер Екатерина Захариева.
 
"Обнадеждително е това, което се случва, исторически. Надяваме се ангажиментите, които пое севернокорейският лидер по време на срещата му с южнокорейския президент, да ги изпълни. Но дотогава смятам, че санкциите трябва да се запазят", обясни мин. Захариева.

Министър Захариева коментира и предстоящата срещана върха. "По отношение на Грузия - изключително добре изпълнява препоръките и като съюзник в НАТО. Нямаше пълно съгласие по отношение на Босна и Херцеговина", обясни тя.

"Не знам дали в София ще се водят преговори. Ще има среща може би между Ципрас и Заев. Истината е, че всички очакваме това, но мисля, че колкото повече ги оставим на спокойствие да водят преговорите за името на Македония, толкова по-бързо ще се решат нещата", допълни Захариева.

Опитваме се да помогнем от 10-15 дни на Теодора Маджарова- онкоболната жена, която се намира в тежко състояние в Бразилия, заяви Захариева. Тежък човешки казус, изтъкна първият ни дипломат. Първата стъпка била Теодора да бъде преместена в държавна болница.

По думите на мин. Захариева българските консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да е възможно жената да се прибере.

Лекарите се притесняват от това дали жената може да издържи полета до България. По думите на първия ни дипломат стана ясно, че има авиокомпании, които са отказали да поемат казуса, една авиокомпания в София е предложила оферта. Теодора обаче трябва да пътува с медицински екип, с техника и кислород.

"Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", обясни мин. Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", добави още Захариева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5384 |20.04.2018 Министър Захариева: Още твърдя, че с кметицата Иванчева се премина границата . 5| 4873 |17.04.2018 Тръмп спря санкциите срещу Русия . 5| 5495 |14.04.2018 Екатерина Захариева: Знаехме, че се планира удар в Сирия . 4| 5191 |14.03.2018 Захариева: Дали сме на Русия азбуката, но не искаме благодарност всеки ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads