Реклама / Ads
11| 5727 |20.12.2015 НОВИНИ

Захариева: Томахавки няма да вадя, няма и да съм съгласна с всичко

.
Екатерина Захариева
Приех, защото не се страхувам от предизвикателствата, в президентството ние близо сме следили реформата в съдебната система и я считаме за най-важната, заяви по БТВ новият министър на правосъдието Екатерина Захариева.
 
Поправките в Конституцията са малка и решителна стъпка, но тепърва предстои работа в законодателството, посочи тя.

С работата си министрите доказват колко са компетентни. Като юрист-консулт и преди това като адвокат съм била стотици пъти в съдебната зала, каза Захариева. Прочетох, че съм представител на олигархичен кръг до президента, до ДПС - абсурдни неща. До никъде не съм близка и ще го докажа с работата си.

И с Борисов, и с Плевнелиев съм работила, сега съм част от екипа на премиера и няма как да не изпълнявам политиката на правителството; гордея се с работата си в служебните кабинети и с президента, обясни тя.

Разчитам на подкрепата на всички, това беше една от целите на срещите ми с политическите партии, подкрепящи правителството. Това, че някои застават срещу мен, не означава, че не трябва да се търси диалог. Ако се предлагат добри идеи, не е добре да си против тях, дори и да си в опозиция, смята Захариева. Тя разчитала много и на магистратските среди и на организациите в извънправителствения сектор.

Не съм се хванала за поста, там съм, за да свърша работа, зарече се тя. Позиционирам се там, където трябва да се случат нещата - за бързо приемане на Закона за съдебната власт, така че магистратите да се чувстват спокойни, че когато работят добре, ясно и безпристрастно, ще имат възможност за кариерно израстване.

Има добро начало, изработен е проект за закон, може да се преработва, няма да отстъпя от добрите идеи в него, но ще спазвам действащата Конституция, каза Захариева.

Томахавки няма да вадя, но няма да съм и съгласна с всичко, каза тя и отново акцентира върху диалога.

За скандала Яневагейт, тя каза, че вероятно записите са правени незаконно, но трябвало ясна проверка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7742 |18.12.2015 Политолог: Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат . 1| 4726 |17.12.2015 НФСБ няма да подкрепи Захариева за министър . 4| 4888 |17.12.2015 Нотев: Нямаме общо решение за Е. Захариева . 6| 4608 |17.12.2015 Седем депутати от ПФ няма да подкрепят Захариева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads