Реклама / Ads
49| 12842 |05.09.2020 НОВИНИ

Зайчето Жени и питон-щурмбанфюрер Сачева си лафят по бТВ

.
Хитлер много преди Борисов е измислил номера с карането на автомобил...
Събота сутринта. В студиото на бТВ при Жени Марчева е министър Деница Сачева. Над 20 минути Марчева подава удобни въпроси на Сачева, която залива екрана с пропагандни клишета. Провокаторите на протеста на 2 септември били организирани от избягали от правосъдието хора, от „отровното трио“ и от президента Радев.
 

Хора на Радев се облекли с бели фланелки и влезли в новия парламент – стария партиен дом на БКП.

 

Марчева гледа умно. Гледката наподобява сюжет хипнотизирано зайче пред гладен питон.

 

В журналистиката дори формите на слугинаж се нуждаят от поне милиметър достойнство.

 

А към Сачева има много въпроси, като например:

 

- Г-жо щурмбанфюрер, какво правят в чекмеджето на нощното шкафче на премиера милион евро, златни кюлчета и пистолет? (Досега Бойко Борисов не е отрекъл автентичността на снимките, нито е поискал експертиза.)

 

- Побоят над мирни граждани, на родители пред децата им, на жени и възрастни хора, на чужди дипломати и журналисти нов вид социална услуга на МВР ли е?

 

- Като самозащита на тежко въоръжени униформени от беззащитни протестиращи ли възприемате баталните сцени от нощта на 2 срещу 3 септември?

 

- Гордеете ли се, че Народното събрание в парламентарна република се ръководи от „проста кърджалийска п…а“?

 

- Гордеете ли се, че при управлението на ГЕРБ България е най-корумпираната страна в ЕС?

 

- Успех на трите правителства на ГЕРБ ли е последното място на България по доходи и стандарт на живот? А първото място по смъртност, заболеваемост и неграмотност?

 

- За три години и половина министър-председателят е влизал 4 (четири) пъти в парламента. Това много ли е?

 

- Какво означава за Вас изразът „…и съм ги наебал с 200 едни чужденци, премиери“ от запис, който американски експерти установиха, че е с гласа на премиера и е автентичен?

 

- Как успехите, с които непрекъснато се хвалите, докараха 2,3 млн души в страната да изпаднат в риск от бедност?

 

- Твърдите, че някой отвън, а президентът отвътре организират/финансират протестите. Имате ли поне едно доказателство за това?

 

Има и други въпроси за задаване, но поне с тези да бе опитала Жени Марчева.

 

Зорница Сачева се чувства комфортно в бТВ и другите медии, където са гарантирани нейни участия. Тя повтаря тези, които чуваме едновременно от премиера, когато проговори от джипа или във Фейсбук, от депутата Тома Биков, шефката на парламентарната група Даниела Дариткова, Цвета Караянчева и др. Което поражда съмнения, че по отношението на пропагандата, в ГЕРБ сериозно взаимстват от хитлеровия опит. Тезите се спускат от важда и неговия щаб, подемат се от антуража, а лоялни на властта журналисти съдействат за реализацията.

Още през 1924 г. в в своя програмен труд „Моята борба“ Хитлер пише: „Същността на пропагандата се състои в това, тя да достига да голяма част от народните маси. Да научават хората за нашите успехи, да ги убедим, че правим всичко за тяхно добро“.

Основни направления на нацистката пропаганда били: стабилността на държавата; социалните грижи за населението; подемът в икономиката; единството на германския народ и култа към водача.

 

Сачева пред Марчева и камерите демонстрира именно този стил. Дали е волно или не - всеки знае отговора.

 

Борис Петков

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 8811 |04.09.2020 Репортер на Слави: Срам! Бият и обгазяват жени в европейска столица, превърната в кърваво поле . 51| 6286 |03.09.2020 Марешки все пак е подписал предложението за нова Конституция . 45| 7798 |03.09.2020 Отровното трио: Арестуваните са над 200, 90 са в болница с тежки поражения. Кой допусна провокаторите? /видео/ . 12| 5221 |03.09.2020 Хаго Бабикян: Биха и влачиха жени, старци, журналисти. Кой има интерес от това?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads