Реклама / Ads
6| 8987 |04.11.2010 НОВИНИ

Закопчаха 15 наркодилари при акция "Разпространителите"

.
15 души са били арестувани при спец акция на МВР „Разпространителите”. Това каза премиерът Бойко Борисов.
 

Борисов  уточни, че операция „Разпространителите” е подготвяна от няколко месеца и има за цел локализирането и неутрализирането на пласирането на наркотици в столицата.

Извършени са обиски и претърсвания на адреси в кварталите „Люлин”, „Фондови жилища”, „Хаджи Димитър”, „Слатина” и др.”

По време на операцията в София са задържани количества амфетамини, хероин, трева и др.

Продължават действията на органите на реда, текат арести.

По-рано днес митничарите на Капитан Андреево задържаха над 10 кг. хероин в кола със сръбска регистрация.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че дрогата е била предвидена за София.

По-късно стана ясно, че е арестуван и тарторът на дилърите Илиян Ортачийски и лица с прякори – Деветопръстия, Фъри, Ачката, Косата. Останалите заключени се споменават само с инициали. Повечето от тях имат регистрации за наркотици и кражби.

Полицейски източници заявят, че арестуваните са част от групата на Мирката. Става въпрос за Мирослав Пелтеков, който е популярен и като Пелтека. Той самият не е заключен, тъй като не е в България. В ареста не е попаднал и вторият човек в схемата на Мирката – Росен Кръстев – Стъкларя. Той също е зад граница и дори е разпуснал охраната си, твърдят запознали със ситуацията по люлинските улици.

Мирослав Пелтеков попадна в медиите за първи път през 2004 г, когато пред дома му в "Люлин" избухна бомба. Зя взрива бяха прибрани няколко от момчетата на вече покойния Антон Милтенов – Клюна. До дело обаче не се стигна, тъй като не бяха събрани достатъчно доказателства.

Пет години по-късно Мирката отново попада в медиите покрай окървавения от полицията протест пред парламента. Тогава участници в безредиците заявиха, че той им е платил за да провокират полицаите. Пелтеков отрече това твърдение и каза, че провокаторите били изпратени от човека, който преди време се е опитал да го убие.

Преди няколко месеца телевизионно разследване посочи Пелтека като един от основните играчи на столичния наркопазар след отстраняването на групите на Златомир Иванов – Бератата и на Христофорос Аманатидис – Таки.

Някои от хората на Пелтека, сред които Росен Кръстев – Стъкларя и Иво Андонов – Буземеца, са сред основните свидетели по делото срещу групата на Таки и процесът дотук се крепи само на техните показания. Този факт постави въпроса за полицейски чадър над Пелтеков. Шефът на ГДБОП обаче още през лятото отрече да има такъв.

Преди около две седмици бе разбита и друга група, ръководена от двама братя, известни като Джуката и Жабата – Виктор и Габриел Боцеви. Вторият брат е свидетел по делото срещу Златомир Иванов – Беретата, което вероятно обяснява освобождаването му от ареста срещу подписка, което мина тихомълком миналата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5045 |01.11.2010 Новият шеф на ДНСК в акция срещу незаконното строителство . 0| 5342 |01.11.2010 Започва акция "Светлина" . 0| 6348 |19.10.2010 Две ченгета в ареста след акция "Търговците" . 0| 6222 |15.10.2010 Спецакция удари Джуката и Жабата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads