Реклама / Ads
14| 6739 |16.12.2011 НОВИНИ

Закопчаха 2-ри подпалвач на коли, Цветанов му приписва 12 палежа

.
Късно снощи полицията е задържала 29-годишния Юлиан Ковачки заради палежите на коли в столичния квартал "Младост" и "Хаджи Димитър", където през последните 3 месеца са опожарени 25 автомобила.
 

 

Източници от МВР твърдят, че мъжът се е провалил на детектора на лъжата и заради това е бил задържан. 

Арестуваният мъж е вторият задържан за опожаряването на коли в столицата. Вече му е повдигната 72-часова мярка за неотклонение.

По време на парламентарния контрол министърът на вътрeшните работи Цветан Цветанов посочи, че заподозреният е регистриран за кражби, има условна присъда за повторна употреба на алкохол, порицаван е за хулиганство.


„При тези 12 случая имаме посегателства върху 25 автомобила. В доста от случаите, които са на територията на страната, и работата, която осъществяват областните дирекции по конкретните случаи, мога да ви уверя, че са изведени основни версии и те нямат нищо общо с това, което съобщавам за това лице, а са изцяло на криминален принцип, неуредени финансови отношения или лични взаимоотношения”, заяви в парламента вътрешният министър.

  

Левицата обяви, че ще внесе искане за друго изслушване на вътрешния министър, защото днес Цветанов бил неубедителен в пленарната зала. Корнелия Нинова разказа, че хората си организират собствени опълчения по кварталите. Огнян Стоичков от Атака пък обясни, че в опит да предпазят колите си хора си правели график за разхождане на кучетата си нощно време.

 

Припомняме, че във вторник полицията залови 33-годишния Владислав Николов - Куката за палежите на коли в ж.к. „Западен парк". Очаква се днес Районният съд на София да гледа мярката за неотклонение на Куката. Той е първият обвинен за опожаряването на колите, въпреки че преди това бяха задържани няколко души с открити в автомобилите им бутилки с нафта и бензин.


В рамките на два месеца в София изгоряха десетки автомобили. Последният запален автомобил в София бе в нощта на 14 срещу 15 декември, когато горяха три автомобила в столичните квартали "Люлин" и "Дружба". Палежите в "Люлин" бяха извършени преди полунощ пред блок 211 без да има сериозни щети, а около 3 часа бе подпален джип в квартал "Дружба", където колата напълно изгоря. Във вторник тази седмица пък горяха 5 коли в Студентски град, на метри от Зимния дворец в 19 ч. Първите палежи започнаха на 23 ноември. Тогава 6 коли горяха в кв. "Младост-2" и "Витоша". 

Случаи на опожарени коли се появиха и в страната. В ранните часове на 14 декември три коли изгоряха в Бургас, една в Карнобат, две в разградското село Китанчево и една кола в Черноочеснкото село Соколите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6137 |13.12.2011 Цветанов: Нямаме интерес от бързо отпадане на сухопътните граници . 56| 7452 |13.12.2011 Г. Цветанов, жертва на Октопода: Не си пожелавайте да оставате насаме с Ал. Петров . 55| 6920 |10.12.2011 Цветанов: Има ли справедливост, ще има и доверие в съдебната система . 17| 6953 |07.12.2011 Закопчаха адвокат на "Октопода" при взимане на подкуп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads