Реклама / Ads
4| 5834 |30.03.2011 НОВИНИ

Закопчаха 3-ма наркопласьори в Бургас

.
При специализирана поличейска операция, продължила близо 6 месеца, спецченгета от териториално звено „Борба с организираната престъпност” в Бургас са неутралиизирали организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, действала на територията на Бургас и Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Задържани са трима от престъпната група, действала на територията на Бургас и Варна, сред които е нейният лидер.

При операцията, протекла под ръководството на ГДБОП, са задържани криминално проявените  А.П. (42 г.) и К.Н (34 г.) от Варна и Л.К. (44 г.) от Обзор.

Служителите от двете областни дирекции са претърсили ползванитеот тримата жилища и автомобили и са иззели доказателства, уличаващи ги в престъпна дейност. Установено е, че действащата група с лидер А.П., е снабдявала с хероин региона на Бургас в период от година и половина. Наркотикът е доставян на бургаските дилъри от Л.К. от Обзор, който го получавал от А.П. и неговия сподвижник К.Н.

При претърсване на домовете на участниците в групата от междуетажна площадка в блока, където живее К.Н., е иззета полиетиленова торбичка с около 15 гр. светлокафяво прахообразно вещество (хероин), а от дома на криминално проявения Л.К. в Обзор, са иззети две полиетиленови торбички с общо четири сини на цвят таблетки и кутия от медикаменти с прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на екстази.

По време на разследването Л.К. два пъти е задържан с наркотици. Полицията е стигнала до още трима бургаски дилъри, получавали от него хероин. И тримата неколкократно са били задържани от полицията в Бургас в момент на търговия с наркотици.

Задържаните са конвоирани до Бургас, където на А.П. е повдигнато обвинение за организиране и ръководство на престъпна група за разпространение на наркотици, а К.Н. и Л.К. са привлечени към наказателна отговорност като участници в групата.

Предстои гледане на мерките за неотклонение в Бургаския окръжен съд на задържаните за 72 часа. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лидера и участниците в организирана престъпна група продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5200 |28.03.2011 Закопчаха мъж, заклал жена си . 8| 5850 |27.03.2011 Закопчаха полицай, покровителствал проститутка . 0| 5545 |25.03.2011 Закопчаха сутеньор на скъпоплатени жрици в Бургас . 1| 5035 |21.03.2011 Закопчаха мъж, "облечен" в злато

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads