Реклама / Ads
1| 4699 |05.08.2009 НОВИНИ

Закопчаха българи наркотрафиканти в Италия

.
Италианската Дирекция за разследвания срещу мафията е разбила българо-мароканска престъпна група. Сред мафиотите,замесени в трафик на наркотици, разпространявани от Мароко през Испания за Италия, Австрия и Франция, има и двама българи.
 
Това съобщават италианските електронни издания “Национе”, “Фиренце република” и сайтът на телевизия “Тоскана ти ву”.

“Тоскана ти ву” допълва, че единият българин живее в Милано, а другият е задържан в областта Валдиниеволе. Българинът, арестуван в Милано, е бивш спортист, състезател по борба класически стил, постигнал известни успехи в сумото в Япония през 80-те години. Имената, инициалите и възрастта на българина не се съобщават.

Двамата нашенци оглавявали престъпна група за трафик на наркотици, която сайтът на италианската телевизия “Тоскана ти ву” определя като особено опасна. Техни патньори са и двамата мароканци, които италианските карабинери закопчали в Прато и Кастлефиорентино. Издирват се още трима мароканци, като общо 20 души се разследват по информация, че са замесени в наркотрафика, допълва “Фиренце република”.

Наркотиците - кокаин и хашиш, идвали от Мароко, минавали през Испания и стигали до Италия, Австрия и Франция. В Италия били разпространявани в областите Ломбардия, Лигурия и Тоскана. Наркотиците били доставяни с куриери. Част от дрогата била укривана и в багажното отделение на автобуси, пътуващи по трасето Испания - България, уточняват трите издания. Така били пласирани общо 31 кг кокаин и 30 кг хашиш. Групата си поделяла трафика на двата вида наркотици. Арестуваните българи се занимавали с кокаина, а мароканците - с хашиша, посочва “Тоскана ти ву”.

При операцията са конфискувани 8 кг кокаин и 60 кг хашиш, чиято цена на черния пазар е съответно 360 000 и 180 000 евро на килограм. Конфискувани са и фалшиви банкноти на стойност 20 000 евро, както и истински банкноти на стойност 110 000 евро, допълват “Тоскана ти ву” и “Фиренце република”. Иззет е и електронен микрочип, използван от групата за клониране на банкови карти, отбелязва “Тоскана ти ву”. Изданията в Италия подчертават, че разследването на групата започнало през 2007 г., когато в Италия били арестувани четирима куриери с дрога - българин, италианец и двама мароканци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5383 |02.08.2009 Закопчаха сръбски престъпници, вършали и у нас . 29| 7874 |27.07.2009 Бойко Борисов е новият министър-председател на България . 2| 4750 |24.07.2009 Огнен ад пада над България . 0| 4788 |22.07.2009 Критики от Брюксел в доклада за България и Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads