Реклама / Ads
11| 5835 |26.05.2011 НОВИНИ

Закопчаха трима "наглеци", отвлекли семейство от Берковица

.
Нова банда за отвличания на семейства и искане на откуп разби ГДБОП при спецоперацията "Наглеците", която се провежда на територията на София, Монтана и Берковица. При акцията са били задържани трима души.
 

Това съобщи главен комисар Станимир Флоров, директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", цитиран от "Фокус".

Жертви на бандата са 66-годишен мъж и съпругата му от Берковица, чийто син е подал сигнал в полицията за отвлеченото семейство на 29 април, след който спецполицаите са започнали разследването.

Семейството живеело в Берковица. В рамките на няколко часа синът им получил четири позвънявания от непознати, които му казали, че баща му и майка му са отвлечени. За освобождаването им неизвестните поискали 400 000 лева откуп. Родственикът обяснил, че рано сутринта родителите му потеглили за вилата, която била в съседно село и не можел да се свърже с тях по телефона, пише БЛИЦ.

В хода на операция „Наглеците” бил извършен оглед в местността “Бърдо”. Там антимафиотите открили изоставения автомобил на похитеното семейство, снети били пръстови отпечатъци.

Разпечатки на разговорите установили, че две от позвъняванията са фонокарта и от София. Така стъпка по стъпка антимафиотите подредили „мозайката” и стигнали до тримата извършители – 39-годишните Д.Д. от Берковица, но и с адрес в столицата, И.Ф. от Берковица и П.Е. от Монтана. Установени са обстоятелствата и ролята им в извършеното престъпление.

Докато пътували към вилата си, на моста над р. Раковица, двамата съпрузи забелязали автомобилна гума с джанта. Мъжът спрял и слязъл от автомобила, за да премести препятствието. В този момент през задната врата нахлул маскиран с пистолет, насочил оръжието към главата на пътничката и под заплаха, че ще я убие, принудил 66-годишния й съпруг да се върне в колата и да обърне в посока Монтана.

Изяснено е, че тази роля изпълнявал Д.Д., охраняван от П.Е. Последвали поредица от указания за движението на автомобила, докато стигнали в гористата местност, където съпрузите били принудени да излязат от колата, завързали ги с белезници и въже, взели им 80 лева, които имали в себе си, както и ключовете и документите на автомобила.

Настойчивите позвънявания към сина и исканията за откуп били дело на третия участник в групата – И.Ф., сочат разследващите. Междувременно двамата похитители изоставили жертвите си в гората. Възрастната жена успяла да се отвърже първа, след това освободила и мъжа си.

При претърсвания на четири адреса в София, Берковица и Монтана са иззети множество мобилни телефони и СИМ-карти. Тримата са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Събраните данни по случая ще бъдат докладвани на Окръжна прокуратура- Монтана. Най-вероятно тримата апаши ще бъдат задържани под стража и ще им бъде повдигнато обвинение.

Припомняме, че при операция „Наглите" в края на 2009 г. бяха задържани 25 души, свързани с отвличанията през последните няколко години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 5044 |25.05.2011 Трима депутати бягат от Волен Сидеров . 0| 5221 |19.05.2011 В Елхово закопчаха лихвар, раздал около 160 000 лева . 0| 5060 |18.05.2011 Прибраха трима за убийството на 6-годишния Стефан . 5| 5288 |16.05.2011 Закопчаха фалшив тотокъсметлия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads