Реклама / Ads
0| 4190 |30.09.2018 НОВИНИ

Заловиха трима телефонни измамници в Шумен

.
Полицията е задържала трима души, отговорни за телефонни измами на територията на Шумен, съобщиха от МВР.
 

Те излъгали 86-годишна жена по класическата схема, че участва в полицейска акция за залавяне на престъпници. Жената събрала в торбичка сумата от 5000 лв., три златни парички, три златни пръстена, златни обеци, както и портмонето с личната ѝ карта, и ги хвърлила през терасата на жилището си.

 

Подаден е сигнал до местното районно управление и служителите предприели незабавни действия за задържането на извършителите.

 

По-късно същия ден на главния път Русе – Варна бил спрян таксиметров автомобил за проверка с 33-годишен мъж зад волана. У него били открити иззети над 4000 лв. и златни накити, румънски парични средства, както и винетни стикери за Румъния.

 

В обитаваното от него жилище полицаите открили още 1000 лв. и златна паричка. По време на разпита мъжът обяснил, че парите са част от възнаграждението му от последната измама в Шумен, като 200 лв. оставил в тайник за друг участник. Установено е, че мъжът е участвал в девет телефонни измами от началото на септември.

 

При последните пет случая в доставянето на парите, изхвърлени от жертвите е участвал още един шуменец – 30-годишен. За периода от 15 до 27 септември той взел пари и ценности от реализирани пет измами. Установено било, че предаването на парите ставало през различни тайници в покрайнините на Шумен.

 

При други четири измами, реализирани през септември 33-годишният действал с друг съучастник. Изяснена е самоличността му – негов връстник, също от областния град.

 

Пренасянето на парите от жертвите  към измамниците извършвал първият. Оставял ги на различни места – указателни табели, отбивки и крайпътни съоръжения на територията на област Русе и в Румъния.

 

За срок до 24 часа са задържани и тримата. Предстои прокуратурата да поиска мярка „постоянно задържане под стража”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4083 |27.09.2018 Арестуваха трима за обира на банкомат в Стара Загора . 2| 3952 |25.09.2018 Заловиха автокрадеца Кико в София . 0| 3572 |19.09.2018 Трима работници пострадаха в асансьор в бургаски завод . 2| 3927 |04.09.2018 Караянчева: Ако се гласуват оставките, тримата министри се връщат в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads