Реклама / Ads
11| 5189 |26.08.2014 НОВИНИ

Зам. министър В. Стоянов: Не работим протестъри, а сме хора с кариери

.
На ключовете ми от кабинета ми в министерството съм си залепил лепенка с текст: "Кой", за да ми напомня за какво съм тук. Влизането ми във властта не е самоцел, аз свиря на пиано от 4-годишен, имам доста спечелени конкурси, имам магистратура по философия. Аз съм човек, който през целия си съзнателен живот съм свързан с културата. това заяви по bTV Виктор Стоянов, който сега е заместник-министър на културата.
 
Основните проблеми в културното министерство лъснаха много бързо. Повечето хора били досега в системата са я използвали, за да се возят на нея, тя ги е опитомила. Политическите кабинети, които идват в системата разполагат със всички средства да променят статуквото, но те се опитомяват. Аз съм човек с име и с кариера, не съм анонимен, имам отговорност към моите съученици, които заминаха в чужбина, имам отговорност към моя съученик, който свири в подлеза, говори със самочувствие той.

Аз се придвижвам с метрото. На този пост ме покани лично премиерът Близнашки. Аз мислих доста, защото това е много голяма отговорност. Това, че един човек има гражданска позиция, значи ли, че той не е професионалист и не може да работи. Ние не работим протестъри, а сме хора с кариери. Възможно е порочната политическа система да се промени, ако има воля за това.

Хора от земеделското министерство са преназначени в Министерството на културата, това не се съобщава публично, но е факт, съобщи зам.-министърът. Той смята, че това е част от системата за оцеляване на чиновниците, която работи безотказно.

Попитан дали сега Мая Манолова ще протестира срещу него пред министерството, Стоянов се засмя. Тя не може да протестира срещу Министерство на културата, защото никой не сме уволнили все още. Той посочи, че има служители, които са превърнали оцеляването си на постовете в изкуство.

Проблемът на държавата е сивият сектор, непрозрачността, коментира Стоянов. Той беше категоричен, че целта на служебното правителство е да върне прозрачността в институциите. Най-правилното място, от което се изказва Мая Манолова е Жабокрек. Каня я в Министерство на културата, за да поговорим. Призовавам всички политици да не говорят през медиите, а на експертно ниво. Призовавам моите колеги, които ще дойдат след мен - излезте сред хората, не се возете само в колите си, завърши Виктор Стоянов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5233 |26.08.2014 Министър Захариева:Южен поток ще го бъде . 28| 8324 |25.08.2014 Цветан Василев: БНБ не ме е търсила за помощ, работим с Оманския фонд за укрепване на КТБ . 20| 12077 |24.08.2014 Транспортната министърка "се бракува" пред дъщеря си . 12| 4793 |24.08.2014 Министър Иванов:На Шипка няма ВиК инсталация, тоалетна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads