Реклама / Ads
19| 7091 |18.03.2013 НОВИНИ

Зам.-председателят на ЛИДЕР за Фрогнюз: Властта и в момента е на гражданите

.
Владимир Маринов
Важни са приоритетите, около които ще се обедини служебният кабинет, не толкова съставът му. В крайна сметка това е правителство, което трябва в рамките на 2-3 месеца да свърши няколко определени неща. Неговият състав поне на първо четене изглежда с достатъчно подготвени хора.
 

Това коментира за Фрогнюз зам.-председателят на партия ЛИДЕР Владимир Маринов.

Незабавно разплащане с бизнеса от страна на държавата и ускоряване на темповете за възстановяване на ДДС са първите най-важни задължения на служебния кабинет, коментира Маринов.

Грешка ще е да натоварваме служебния кабинет с химерни свръхочаквания, най-малкото е несериозно. За 3 месеца чудеса няма да се случат, надявам се всички да си даваме сметка, каза Маринов. „Това, което задължително трябва да се направи, е да се осигурят плащанията към бизнеса. Държавата му дължи около 2 млрд. лв. Това е големият проблем на България – оттук следват голямата безработица и ниските доходи, защото малкият и средният бизнес са докарани до безизходица.”

Сега трябва категорично да се абстрахираме от наличието на законодателен орган, след като такъв от 14 март вече няма. Трябва да разсъждаваме в посока, в която чрез решения на Министерския съвет могат да се случват нещата. А разплащането на държавата с бизнеса е едно от тях, тъй като са заложени в бюджета. Бизнесът трябва да си вземе глътка въздух, това е най-важното нещо за икономиката ни.

Безспорно трябва да се подготви и провеждането на честни избори, изтъкна като втори приоритет за служебния кабинет зам.-председателят на ЛИДЕР. „Ако този път останат съмнения у избирателя, че вотът му е бил манипулиран, рискуваме България да изпадне в дълбока политическа криза. Ще има и заложник – това ще са отново българският бизнес и икономиката на държавата. За това не се и съмнявам, че честността на изборите ще е основен приоритет на това правителство”, смята Владимир Маринов.

Доста разумни искания се чуха сред протестиращите. Едно от основните, зад които твърдо заставаме от партия ЛИДЕР, е искането за разсекретяване на всички договори в енергетиката и по-точно казано – на всички договори на монополите в страната. Нека най-накрая да стане ясно кой под какво се е подписвал и какви ангажименти е поемал. Политиците дължат това на обществото!

Според Маринов опасни искания на протестиращите са гласовете, които викат „Дайте властта на гражданите!” Какво е демократичното общество, риторично попита Маринов.  Всъщност това значи власт на народа. Хората, които сме ангажирани политически, не сме ли граждани на тази държава. Аз приветствам господин Райков, премиера на служебния кабинет, когато каза: Чухме какво искат протестиращите, може би трябва да попитаме и тези, които мълчат какво мислят по въпроса.

Протестиращите нека да бъдат и 200, и 300 хил., но нека не забравяме, че в страната живеят над 6 млн. души, припомни Маринов. Защото в противен случай се получава дисбаланс на мненията.

Партиите са основна действаща сила в демократичното общество. Нали 1989-а година искахме да бъдем такова? След като искаме демокрация - реализацията на политически цели и амбиции става посредством политически партии и по никакъв друг начин. И това е в целия демократичен свят, не сме го измислили ние.

Така че призивите властта на гражданите – тя в крайна сметка е в ръцете на гражданите. Партиите, това всъщност са гражданите, коментира Владимир Маринов.    
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 5767 |12.03.2013 Станишев се вълнува: МВР следи лидерите на протестите . 23| 5339 |07.03.2013 Кабаиванов: Прочистихме СДС от корупционни лидери . 14| 5783 |27.02.2013 Партиите си спазарявали лидерите на улицата . 17| 8159 |22.02.2013 Почна се. Лидери на партии при президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads