Реклама / Ads
5| 4736 |05.04.2019 НОВИНИ

Зам.-шефът на КПКОНПИ рекордьор по ниски цени в имотните сделки

.
Антон Славчев
Зам.-шефът на КПКОНПИ Антон Тодоров Славчев е шампион в книгата на имотните рекорди по високите етажи на властта. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа собственик на огромна тераса с квадратура 244 кв. м и на апартамент с обикновени размери - 63 кв. м, но с необикновена цена - 18 639 лв., или 151.27 евро за квадрат, пише ”Сега”.
 

Имотите са закупени през 2010-2011 г., когато цените наистина вървяха надолу, но такива дъна изобщо не са стигали. Още повече че придобивките на Славчев са в чисто нова сграда в столичния кв. "Хиподрума". По онова време най-популярният български "търговец" на имоти Цветан Цветанов продава панелка в "Дианабад" по 745 евро на кв. м.  

 Верандата на втория по ранг в КПКОНПИ бие по квадратура дори придобивката, с която се прочу шефът му - онова чудо от 186 кв. м на покрива със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за което Пламен Георгиев и до днес твърди, че е обща част, въпреки че е вписано в нотариалния му акт.

 

Според имотната декларация на Антон Славчев остъклената тераса с площ на игрище е купена през 2011 г., като той е единият от тримата собственици. Другите са жената, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на луксозната сграда на ул. "Нишава", имат само три апартамента и те също са собственост на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри разследващият сайт "БиволЪ". За отбелязване е, че Антон Славчев е купил жилището от 63 кв. м за 18 639 лв. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата сграда ателие с площ 80 кв. м за близо 100 000 лв. 

 

За своята третина от терасата - около 81 кв. м, зам.-шефът на КПКОНПИ е платил скромните 38 000 лв. според имуществената му декларация. От това следва, че целият имот е бил придобит за по-малко от 115 000 лв. Голяма изненада идва обаче от нотариалния акт, където фигурира почти двойно по-голяма сума. Там пише, че "материалният интерес", върху който тримата купувачи на терасата са платили такси и данъци, е 216 419 лв. Оттук следва въпросът дали в декларацията си зам.-шефът на КПКОНПИ е спестил част от платената цена? Или пък остъклената веранда наистина е била спазарена много евтино (на цена дори под данъчната оценка)?

 

Като зам.-председател на комисията "Антикорупция" сега човекът с най-голямата веранда трябва да проверява началника си Пламен Георгиев, който след дълго инатене най-сетне излезе в отпуск, за да не пречи на проверката за имотните му дела и документи.   

 

Интересни факти излизат и за половинката на Славчев. Зорница Тодорова е била юрист в Столичната община, когато Йорданка Фандъкова поема първия си кметски мандат, през 2011 г. за кратко става кметица на Нови Искър (от ГЕРБ), а  после влиза в ръководството на "Напред, България" - партията на Тодор-Живковия внук Тодор Славков. Междувременно завърта успешен бизнес с фирмата си "Юнивърсъл консултинг и Ко". Същата компания, преименувана на "Нова Техно билдинг", участва в серия обществени поръчки за милиони левове, основно с финансиране по ОП "Околна среда".  Според "Биволъ" става дума за 10 поръчки за общо 22 млн. лв.

 

А ето какво написа пиарът на БСП Валентин Кардамски за съпругата на Антон Славчев-Зорнца. Четете ТУК!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4032 |05.04.2019 БСП внася подписи за отстраняването на шефа на КПКОНПИ . 13| 9646 |04.04.2019 Само във Фрог: Три неща получил шефът на КПКОНПИ в плик - въже, куршум и бележка . 7| 28146 |04.04.2019 Пиарът на БСП към жената на зам.-шефа на КПКОНПИ: Палавнице, я кажи за всичките си истории... . 6| 4265 |03.04.2019 В. Симеонов: На мястото на шефа на КПКОНПИ бих се оттеглил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads