Реклама / Ads
45| 4870 |16.03.2009 НОВИНИ

Да заменим идеологическото раболепие и политически слугинаж към чужди държави с почтен партиотизъм

.
Позиция на Стефан Гамизов, председател на Гражданска лига на България, по повод интервю на г-н Младен Иванов (в юридическа процедура за член на УС на Гражданска лига на България) пред в. „Дневен труд” от 14.03.2009 г.
 

Запознавайки се с текста на въпросното интервю и разговаряйки в последствие с г-н Младен Иванов, с голямо съжаление установих, че неговите лични позиции относно бъдещето на българското общество не са в състояние да бъдат осъществени, поради конфликта на оповестените от него ценности и споделените в  интервюто убеждения и практики в частта му за злоупотреба с власт и формулировката: „Аз съм яростен русофил”.
Организацията, която ръководя – видно от целите, публикувани в нейната интернет страница, преследва прекъсването на дългата традиция на замяната на почтения патриотизъм с унизително раболепничене и идейно-политически слугинаж на която и да е чужда държава.

Русофилството, като върховна форма на описаната ментално-етична дисфункция, е нанесло най-тежки поражения върху българския дух и съзнание, и в резултат на него българската нация културно, материално и технологично е вече над век в преддверието на цивилизования свят. Корупцията, безчовечната липса на грижа към нуждаещите се, липсата на разбиране, че отделната личност е ценност, сатанинската чалгаджийска политическа практика  днес, които са основна причина за нашето дълбоко страдание като общество, никога не биха били възможни, ако високо културната и основополагаща началото на цивилизоваността на славянския свят българска нация, не бе заразена с вируса, наречен „русофилство”, убиващ нейната уникалност, достойнство и почтеност.
Тук е моментът да отбележа, че отношението ми към всички останали форми на раболепничене на чужди държави и общества, квалифицирам по същия начин. Същото е моето отношение, когато се говори за „широк консенсус в политиката”. Това не е нищо повече от лъжа и лесен начин да се добереш до софрата, на която се раздава ограбеното от залъка на почтените хора.
Тъй като г-н Младен Иванов е представител на малцинство в България, за което нашата организация е повече от дълбоко загрижена, защото то е подложено неофициално, но реално на сегрегация и други форми на човешка злоупотреба, смятаме че един лидер на това малцинство задължително трябва да е обърнат не към руската политическа традиция, в която ненавистта към човека и неговата свобода и иманентната склонност към геноцид е константна величина. Също така смятам, че решаването на проблемите на ромското малцинство е свързано със завръщането на България в цивилизования западен свят, с неговото дълбоко вкоренено уважение към отделната личност и константното разбиране, че тя е ценна сама по себе си.
Днешната криза в цивилизования свят е временна и тя ще бъде повод за прогрес, а не – както е обичайно в руското общество – за падение и регрес.
Предвид гореизложеното и очевидния конфликт с нашите ценности, като председател на УС на Гражданска лига на България предлагам обсъждане за прекратяване на юридическата процедура за включването на г-н Младен Иванов в УС на организацията.
 
15.03.2009 г.
София

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4715 |23.01.2009 Румен Овчаров: Газовата криза е политически въпрос . 54| 4843 |13.01.2009 Стоят ли политически сили зад протеста, спорят политици . 67| 6728 |08.12.2008 Нов политически модел за България предвижда Запада . 16| 5631 |30.11.2008 Б. Борисов: Прокуратурата работи, когато няма политически чадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads