Реклама / Ads
22| 5139 |24.06.2010 НОВИНИ

Замерят журналисти с яйца заради Лечков

.
Йордан Лечков
Бурни страсти се разгоряха в Сливен; отстраненият кмет Й. Лечков хвърли микрофона, но после се върна в ефира, съветници нахлуха в кметството, настоявайки той да си тръгне. Качествена работа съм свършил, атаката срещу мен е политикоикономическа, категоричен беше той.
 

Сливналии, повечето мургави, крещяха, че кметът им краде общински пари. Към камерите на БТВ полетяха сурови яйца. Йордан Лечков обаче запази самообладание и заяви: "Фирмата, която управлява хотела на сестра ми, е теглила заем за него. Всичко е законно!" Отстраненият от длъжност сливенски кмет показа документи от одитите и направените проверки до девето коляно и увери, че всичко било честно.

23 000 били събраните подписа срещу Лечков
. Да събират, демокрация е, аз мога да ги събера и срещу вас, обърна се той към водещия В. Николаев. Лечков не скри, че той е излязъл от фирмите си, но ги наблюдава, ако не и управлява. На кого да се доверя, ако не на свои хора, учуди се той.

Политикономическа била причината за атаката срещу него, каза Лечков. Общински съветници се качиха в кметството, за да питат защо бившият кмет е там. Лечков се ядоса и напусна ефира, хвърляйки микрофона. Изпълняващата длъжността кмет също се докачи, че никой не й давал думата.

След като съветниците си тръгнаха обаче, Лечков се върна в ефира. Административно съм отстранен от поста, за да не подписвам, но мога да влизам тук, каза той и добави, че проблеми има във всеки един град. Има организирана престъпна група с участие на прокурор. Тези (посочи той в неизвестна посока) са лихвари, сводници, аз им разкрих схемата и сега ми го връщат, обясни отстраненият кмет. Той поиска да се работи по правилата и да се спазват законите.

Ще се боря и за трети мандат, а в най-скоро време ще бъда възстановен, предрече той и съобщи, че има опасност да се окаже "вечно обвиняем". Всички партии разчитат на моята подкрепа, а не аз на нечия тяхна, съобщи още той. Той бил помолил Борисов делата му да влязат в най-кратък срок в съда.

Антикризисна мярка е, че в града идват толкува прокурори, хора за проверки от НАП, тв екипи, ядат и спят по хотелите, пошегува се той и посочи, че е осветил газифицирал и санирал града. Той искал да направи по-качествен живота на съгражданите си, след като бил подредил своя. Няма от какво да се срамувам, познавам цяла България, отговарям за това, което върша, но в личния ми живот няма право никой да гледа, отсече Лечков.

По цял ден сега играя тенис, идвам и тук, изпълнявам предизборна програма, хората на кого са гласували доверие, попита той. Нямам комуникация със служителите, тях ги разпитват в следствието. 5-ма заместник кметове били сменени, защото не си вършели работата, каза Лечков.

"Помните през 1994-та година Йордан Лечков какво направи с главата си", заключи от студиото в София водещата А. Цолова.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4673 |23.06.2010 РЗС: В Габрово без балотаж заради фалшивия вот . 0| 4934 |15.06.2010 Лечков обвинен за злоупотреба с европари . 0| 4795 |15.06.2010 Лечков ходи на работа, готвят му домашен арест . 1| 5085 |06.06.2010 Спряха 21 солариума заради нередности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads