Реклама / Ads
11| 6870 |18.07.2008 НОВИНИ

Заместничка на Николай Василев оглави предизборния щаб на НДСВ

.
Политическият съвет на НДСВ днес реши да създаде Национален предизборен щаб на партията за предстоящия парламентарен вот догодина. За негов шеф бе избрана Мария Дивизиева, зам.-министър на държавната администрация.
 

Това съобщи говорителят на жълтата формация Станимир Илчев. Той поясни, че ръководството се е обединило около становището щабът да бъде оглавен от човек, който няма да се кандидатира за народен представител. Още 25 души влизат в тази структура, между които са сегашните министри от НДСВ, председателят на парламентарната група Пламен Моллов, областни координатори и други членове на партията.
milenvel.jpg Зам.-шефът на царската формация Милен Велчев обясни, че стратегията на предизборната кампания ще премине под мотото "НДСВ е за живот по правилата - чист бизнес, чиста политика, чиста жизнена среда и чисти отношения с европейските ни партньори". „Основната цел на НДСВ е да си осигури участието в следващото управление, за да продължи модернизирането на страната чрез реализирането на европейска политика за икономически растеж и повишаване качеството на живот", каза още Велчев. Той допълни, че в стратегията е включен и анализ на основните слабости на НДСВ, които са: сравнително ниската обществена подкрепа, недостатъчно ефективната партийна структура, недостатъчната мотивация на членовете. Велчев посочи и силните страни на жълтите - последователната политика на партията за икономическо развитие на страната и дейността на лидера й. Велчев отбеляза също, че в стратегията е направен и анализ на основните политически партии - конкуренти за гласовете на избирателите. "Стратегията е ориентирана към 10 целеви групи, към които ще насочим вниманието си в оставащото време до изборите", каза още той.

Говорителят Станимир Илчев коментира и темата за импийчмънт на президента. Според него процедурата по отстраняване на президента е обречена, тъй като предварително са необходими 60 подписа, а след това и две трети от заканодателното тяло да я гласува. Илчев каза още, че обсъжданията в медийното и политическо пространство са свързани с текстове, които не са същинският доклад на ЕК . "В парламентарната среда никой не разполага с последната версия на доклада", отбеляза той. Дни след получаването на доклада НДСВ ще изиска от министрите си да докладват всички идеи и предложения, за да се организира пакет от мерки. "Ще разчитаме и на ролята на нашия лидер. Ако е необходимо, той би могъл да проведе преки срещи с представители на ЕК и парламента", допълни Илчев. НДСВ ще настоява пред коалиционните си партньори темата за доклада на ЕК да бъде точка първа от дневния ред на работната среща в Банско от 25 до 27 юли. Според него членството ни в ЕС е критично, усложнено, но не е провалено.
stenly.jpg "Не намираме за много ефективно да се кани ДАНС да извършва действия, които трябва да омаловажат или да променят изводите на ОЛАФ, защото тези институции не са пряко обвързани. Изводите на ОЛАФ могат да бъдат потвърдени или отхвърлени само чрез разследване на обвинените", коментира още говорителят на НДСВ. Попитан дали има вероятност партията му да излезе от тройната коалиция, Станимир Илчев обясни, че тя има за задача да консолидира ресурса на коалицията, а не да го разпилява и унищожава.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4848 |08.07.2008 Лоренцо Тионе пристига у нас заради Николай Василев . 11| 5264 |19.06.2008 Писмо от Брюксел до Станишев критикува проект на министър Николай Василев . 6| 5246 |09.06.2008 Николай Василев натиснат да съкращава още чиновници . 6| 7952 |25.05.2008 Прокуратурата плаши Ангел Василев с ново дело, за да не съди държавата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads