Реклама / Ads
5| 4937 |18.01.2008 НОВИНИ

Заобиколени от съкровища, Путин и Първанов хапват яребица с кестени

.
Панагюрското съкровище, Рогозенското съкровище, двете нови съкровища от Синеморец и Златиница ще са в НИМ по време на разходката на руския президент Владимир Путин из залите на музея. В една от тях ще е и тържественият обяд.
 

Във втория ден от посещението си у нас руският президент Владимир Путин ще посети Националния исторически музей и ще разгледа залата с тракийските съкровища. Всички тракийски съкровища в момента са в НИМ, така че Путин ще види с очите си богатството и великолепието на най-старата цивилизация в българските земи. Става дума за Панагюрското съкровище, Рогозенското съкровище, двете нови съкровища от Синеморец и Златиница.

След това българският държавен глава Георги Първанов ще даде специален обяд за Владимир Путин и водената от него делегация в Слънчевата зала на музея. От българска страна ще присъстват премиерът Сергей Станишев, посланикът ни в Русия, министри, кметът на София Бойко Борисов, представители на Светия синод.

В Слънчевата зала са подредени десет кръгли маси. Основното ястие по време на обяда ще бъде яребица с кестени, а гостите ще бъдат почерпени с елитни български вина.

img_7416.jpg
 снимки Вяра Йовева

По повод посещението на руския президент у нас вестник „Российская газета” коментира днес, че дори в Кремъл признават, че с България по много въпроси е трудно да се преговаря. Москва и София се готвят да реализират едновременно няколко важни проекта в сферата на енергетиката. А България е опитен и упорит преговарящ. Това доказва и създалата се ситуация около проекта “Южен поток” -газопроводът, който трябва да съединява Русия и Западна Европа, като ще преминава по територията на България. Ден преди пристигането на руската делегация в София обаче стана ясно, че преговорите по строителството на газопровода няма да приключат скоро. Руски правителствен източник отбеляза, че “споразумението е сложно от юридическа и техническа гледна точка”.

Енергетиката ще бъде доминиращата тема при преговорите между руския президент Владимир Путин и българските лидери днес по време на посещението на руския държавен глава, изпълнено с исторически и политически символизъм, пише и английският “Гардиън”. Руският президент е решен да постигне напредък по време на преговорите си с Първанов и премиера Сергей Станишев, отбелязва вестникът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5513 |17.01.2008 50 протестират срещу визитата на Путин, 500 ги пазят . 3| 5970 |17.01.2008 Ето, Путин пристига! . 5| 5029 |13.01.2008 Драконовски мерки за сигурност при визитата на Путин у нас . 6| 5357 |10.01.2008 ДСБ готвят посрещане на Владимир Путин с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads