Реклама / Ads
43| 5859 |16.07.2013 НОВИНИ

Западът искал коалиция ГЕРБ-БСП заради предстояща война с Иран

.
Източник: Булфото
Подобно управление ще стабилизира страната, възможно е ГЕРБ и ДПС да управляват, смята Михаил Константинов.
 

Провеждането на предсрочни избори в момента е глупост. Това заяви пред БТВ математикът Михаил Константинов. Кабинетът на Пламен Орешарски обаче трябва да подаде оставка, заради големите глупости, които свърши, смята той. Константинов начерта и няколко варианта за нови конфигурации на властта в НС. Има една голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, които ще разполагат със 181 депутати. Това мнозинство може да промени Конституцията, припомни математикът. Подобен случай има в Германия и Чехия, припомни Константинов. При подобен сценарий е необходимо да има разписан по месеци график и да се проведат избори през май следващата година. Има и по-малка коалиция между ГЕРБ и ДПС, която се забравя и тя ще разполага със 133 депутати, каза Константинов.

 В момента страната е заложник на антагонизма на двама лидери, смята математикът. В момента притискат лидера на БСП Сергей Станишев да отстъпи, за да получи мястото на председател на ПЕС за постоянно. От друга страна Бойко Борисов иска да стане президент след три години, твърди математикът. Има и още един фактор, който може повиши напрежението, тъй като в момента няколко хора гладуват. Едно е да викаш „Оставка“, друго е да викаш „Убийци“, убеден е Константинов. Михаил Константинов стигна още по-далеч като каза, че нестабилността в България е вредна заради западните военни стратези. Предстои дълга и кървава война в Близкия Изток срещу Иран и тя няма да има нищо общо с операциите в Ирак и Афганистан. Затова е необходимо НАТО да има твърд южен фланг.

В момента Турция е дестабилизирана, Гърция не може да живее ако не получава всеки месец по 3 млрд евро. Ако се дестабилизира и България няма да има логистика и самолетите идващи от Великобритания няма да има къде да кацат, каза Константинов. Заради това сега ще се окаже натиск управлението в България да се стабилизира. Социологът Юлий Павлов обаче каза, че създаването на голяма коалиция ще се възприеме като тържество на олигархията и че партиите са се събрали в името на далаверата.
Правителството трябва да работи до март-април и когато дойдат изборите за евродепутати да се проведат и предсрочни парламентарни избори. Ако сега се стигне до оставка и избори няма кой да направи актуализация на бюджета, което не е чак такава болка за умиране, каза Павлов. Той обаче вижда по-големия проблем в липсата на кабинет, който да изработи бюджета за 2014 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5951 |07.07.2013 РЗС рипна срещу коалицията Костов- Кунева-Дал . 32| 6060 |05.07.2013 Раева вече политик; искала абсолютна промяна . 15| 4902 |03.07.2013 Тройната коалиция бие ГЕРБ по полети с "Авиоотряд 28" . 70| 5918 |02.07.2013 Станишев: Още 2005 г. казах, че коалиция с „Атака” е невъзможна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads