Реклама / Ads
36| 8876 |08.10.2010 НОВИНИ

Запечатаха скандалното пристанище на олигарсите Диневи

.
Регионалната дирекция за надзор и строителен контрол (РДНСК) запечата и забрани за ползване яхтеното пристанище “Марина Диневи” в Свети Влас, потвърдиха от партия ДЕЛА. Освен, че е построено незаконосъобразно, съоръжението заплашва да остави без плажна ивица Слънчев бряг.
 

Комплексът на братя Диневи е затворен вчера на база констативен протокол на проверяващите органи от 4 октомври с номер 126. Това гласи уведомление до фирмата на братя Диневи – “Куентин” ООД, с което партия ДЕЛА разполага.

“Този констативен акт е нещо съвсем очаквано за нас. Пристанището не само е функционирало без разрешение за ползване, но е и построено върху територии, изключителна държавна собственост. Неслучайно от месеци алармираме, че пристанището е незаконно и до скоро е било покровителствано влиятелни политици на местно и национално ниво. Доволни сме, че отговорните институции демонстрират воля за спазване на законите и отстояване на интересите на държавата”, коментира председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев. “Това не е краят – очакваме още по-сериозни констатации, тъй като незаконното пристанище заплашва поминъка на хиляди местни хора – наскоро алармирахме, че заради съществуването му плажът на Слънчев бряг намалява драстично”, добави още той.

Проверката на РДНСК е установила, че пристанището и всички обслужващи постройки – хотел, заведения и плувни басейни, нямат разрешение за ползване от РДНСК, т.е. няма акт-16 и на практика досега е работило незаконно. Приложеното от фирмата удостоверение е издадено от главния архитект на Несебър вместо от РДНСК, което според проверяващите е нарушение на Закона за устройство на територията, пише още в констативния протокол.

Frognews.bg припомня, че на 29-ти септември тази година на пресконференция в столицата от ДЕЛА обявиха, че ще сезират ДАНС, МВР и прокуратурата за незаконния яхтен комплекс в Свети Влас. Тогава председателят на партията Атанас Терзиев заедно с общински съветници от Несебър бяха категорични, че с построяването на комплекса си братя Диневи спират захранването на плажната ивица и наносния поток към нея в Слънчев бряг, като се намалява ширината и дължината. Те допълниха, че до момента плажът е намалял с 12 метра, тъй като пясъкът се натрупва в яхтеното пристанище на двамата братя.

Терзиев показа и становище от „Геозащита” Варна, според което „Марина Диневи” е напълно незаконен комплекс, застрашаващ околната среда. От ДЕЛА допълниха, че явно, за да се получи позволение за строеж, въпреки сигналите за незаконните действия, фирмата е използвала услугите на управляващите от тройната коалиция, като е платила на когото трябва. Като основни виновници Терзиев посочи бившите министри от кабинета „Станишев” Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев затова, че са си затворили очите и не са спрели навреме съсипването на плажната ивица в Слънчев бряг.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4657 |07.09.2010 В. Танов: Политиците създадоха олигарсите и сивия сектор . 11| 7042 |30.08.2010 ДЕЛА: Яхтеното пристанище на братя Диневи е незаконно . 0| 5804 |05.06.2010 Смениха шефовете на пристанище Бургас . 8| 4791 |18.05.2010 В. Танов: Ако ме махнат от митниците, печелят олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads