Реклама / Ads
5| 7049 |08.11.2010 НОВИНИ

Заплашиха Атанас Терзиев от ДЕЛА, запалиха имота му в Слънчев бряг

.
Неизвестни запалиха заведение в Слънчев бряг, което лидерът на партия ДЕЛА Атанас Терзиев от години дава под наем. От формацията са категорични, че става дума за лична заплаха заради позицията на Терзиев по отношение на скандалните братя Диневи.
 

Ръководството на ДЕЛА осъди опит за сплашване срещу Атанас Терзиев, извършен през нощта на 6-ти срещу 7-ми ноември, когато неизвестен до момента извършител е хвърлил запалително вещество през витрината на заведение в Слънчев бряг, което семейството на Терзиев дава под наем от години. В декларация до медиите партията е категорична, че това е вече втори явен опит за предупреждение към лидера на ДЕЛА заради позицията му срещу сегашното престъпно управление на община Несебър и подадените сигнали за незаконното заграбване на територии, изключителна държавна собственост при изграждането на „Марина Диневи”, източването на 8 млн. лв. ДДС за нейното построяване и злоупотребите за милиони левове в общината.

Припомняме, че през април тази година срещу председателя на ДЕЛА беше отправена явна заплаха с подхвърляне на пакети с тебешир в автомобила му и изпращане на сигнал до полицията. До момента МВР е установило преките извършители на набеждаването. Ръководството на ДЕЛА продължава да настоява за бързо разкриване и на поръчителите на това подло престъпление.

Този палеж се случва само 2 дни, след като ДЕЛА организира първия митинг за последните 14 г. срещу корупцията и лошото управление на Несебър от страна на кмета Николай Димитров и ръководената от братя Диневи партия Море. В неговото навечерие в централата на ДЕЛА се получи информация от наш симпатизант, че се наемат провокатори, които да предизвикат безредици на проявата. По сведенията на свидетел подстрекател е лице, близко до братя Диневи.



Тогава благодарение на бързата реакция на полицията и записите от охранителни камери въпросните лица бяха установени и не се стигна до провокации и опорочаване на протеста, който събра над 500 граждани пред сградата на общината. Очевидно действията ни за изваждане на светло на беззаконието в общината опъва нервите на тандема Димитров-Диневи. Държим да заявим на всички наши опоненти, че волята ни да разобличим престъпното управление на община Несебър няма да бъде разколебана с подобни мерзки действия.

"Разчитаме на разследващите органи за установяване на извършителите и поръчителите на двете престъпления срещу Атанас Терзиев и семейство му, както и недопускане на подобни действия в бъдеще", се казва още в декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 12390 |07.11.2010 Райдовски - АБВ е нов опиат, ген. Атанасов – не, това е партия на Октопода . 9| 5512 |24.09.2010 Сл. Атанасов: И Борисов се прегръща с Гергов . 9| 5600 |10.09.2010 Сидеров търси в ДАНС материали за Костов и Атанасов . 3| 5154 |07.09.2010 Ген. Атанасов: Някой си купува правосъдие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads