Реклама / Ads
7| 6067 |06.07.2011 НОВИНИ

Заплашват свидетел по делото "Масларова"

.
Свидетел по делото "Масларова" е бил заплашван по телефона от един от подсъдимите. Става дума за Камен Маринов, директор на областната Инспекция по труда в Стара Загора.
 

Той разказа пред съда, че е получил телефонна заплаха от Венцислав Драганов. Заплахата е получена известно време, след като се е установило, че има проблем с новоремонтираната сграда на социалното министерство в Стара Загора, пише БГНЕС. 

След като Инспекцията се е нанесла в нея, след дъжд са установили, че в един от кабинетите тече. Маринов уведомява за този проблем и той е отстранен от фирмата изпълнител, след като се намесва и министерството. Маринов не можа да си спомни точните думи, с които Драганов го е заплашил по телефона, но разказа, че те били нещо от сорта на "Внимавай с кого говориш, защото ще ти се случи случка!".

Маринов е подал жалба в прокуратурата, но от държавното обвинение отказали да образуват следствие. А иначе Маринов определи отношенията си с Драганов като "слабо познанство".

Припомняме, че бившият социален министър Емилия Масларова е подсъдима по делото за ремонта на социалния дом в Стара Загора. Подсъдими по това дело са и Димитър Димитров, Иван Пенев, Росен Стефанов, Венцислав Драганов и Михаил Методиев. Според защитника на един от подсъдимите - адвокат Владимир Манолов, съдебно-счетоводната експертиза, изготвена от прокуратурата е съчинена. "Не са събирани доказателства, а са създадени. Тази експертиза е правена по настояване и по указанията на прокуратурата. Достатъчността на тези доказателства се определя от прокурора. Нашето участие в досъдебното производство е толкова формално, че се обезсмисля", заяви той. Според него докато прокурорът е господар на досъдебното производство правенето на експертиза по указанията на прокурора е нормална практика. "Не знаем какво е справедливостта, но знаем къде е – в Марианската падина", заяви още адвокат Манолов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5507 |05.07.2011 Свидетел: Обещаха ми 25 бона, ако убия адвокат Лупов . 1| 6042 |05.07.2011 Минимални присъди за виновните по делото "Илинден" . 2| 5039 |04.07.2011 40 въпроса подготвил Сумиста за свидетел . 18| 6408 |02.07.2011 ВМРО отново скочи срещу "Свидетели на Йехова"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads