Реклама / Ads
3| 3684 |19.03.2019 НОВИНИ

Дадоха ход на процеса срещу лекаря, убил Жоро Плъха

.
Иван Димитров Източник: БТВ
Д-р Иван Димитров, обвинен за убийството на мъж, влязъл да краде в дома му, се изправи пред съда в Пловдив.
 

Задържането на лекаря предизвика протести в града, хиляди излязоха в негова подкрепа миналата година. Тогава той беше пуснат от съда с мярка подписка.

 

Почти година след инцидента д-р Димитров влезе в съдебната зала, подкрепян от колеги и приятели.

 

Той е обвинен в това, че на 2 март 2018 г. е убил с незаконен пистолет Георги Джевизов, по прякор Жоро Плъха. Той е убит с един куршум в сърцето в двора на къщата на д-р Иван Димитров.

 

Джевизов влязъл да краде, докторът опитал да осуети кражбата, но бил ранен в крака с нож. След това изпразнил пълнителя на незаконния си пистолет.

 

Днес лекарят остана безмълвен. Родителите на убития Джевизов поискаха общо 300 000 лева от Иван Димитров за неимуществени вреди.„Искам най-голямото наказани, той ми взима душата, сина ми взима, три деца ми остави”, каза Златка Джевизова, майка на убития, цитирана от БТВ.

 

На заседанието днес не се яви съпругата на убития Георги Джевизов и това стана повод съдът да отложи гледането на делото. Според прокуратурата в нощта на убийството Жоро Плъха употребил наркотици, дадени от жена му. „Преди да тръгне да краде, защото това е неговата професия, грубо казано, тя му купува наркотици от махалата. Той се надрусва, взима си двата ножа и отвертката и тръгва да краде”, заяви Георги Пенев, прокурор по делото. Пред Съдебната палата и в залата приятели и колеги подкрепиха Иван Димитров.

 

„В живота на всеки човек има тежки моменти и ние сме тук да покажем своята морална подкрепа към него”, каза директорът на МБАЛ – Пловдив Аргир Аргиров.

 

Според прокуратурата докторът се е опитал да укрие престъплението, скрил оръжието и молил приятели да трият записи от видеокамери наблизо.

 

Следващото заседание трябва да се проведе през месец май, тогава трябва да бъде доведена и съпругата на Георги Джевизов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4469 |12.03.2019 50 медици от Спешна помощ в Русе подадоха оставки . 2| 4271 |19.02.2019 Зам.-шефовете на СГС подадоха оставка . 1| 4343 |01.02.2019 Елена Йончева и Боил Банов дадоха показания в прокуратурата . 0| 3840 |17.01.2019 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ извършва пет нива на контрол в процеса на отчитане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads