Реклама / Ads
23| 4980 |02.12.2013 НОВИНИ

Започва "Българската Коледа"

.
Президентът Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Президентът Росен Плевнелиев обяви официалния старт на 11-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа" в многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна - ИСУЛ".
 

"Стартираме в една от водещите университетски болници в България, открита в далечната 1927 г. и болница, която се е доказала, като образец за българското здравеопазване и педиатрия. Приключилото успешно издание на „Българската Коледа" за 2012 - 2013 г. беше с фокус върху рехабилитацията на децата с неврологични заболявания", посочи държавният глава.

"Тя доказа как всички ние с общи усилия, обединени от една благородна кауза да намерим верните и устойчиви решения. Пример за това са обновените десет рехабилитационни центъра в София, Момин проход, Пловдив, Плевен, Котел, Бургас.

Закупените уникални, за страната ни медицински уреди за рехабилитация, които са на световно ниво, помогнаха не само децата да получат такава грижа, каквато заслужават, но и лечението им да бъде в България, а не в чужбина", каза още Плевнелиев.

"За тези деца, и за техните семейства, „Българската Коледа" е една надежда, че не са сами в борбата с болестта. Тя показва, че сме единни като народ и съпричастни един към друг. За да бъде ефективна, и да постигне своите цели, всяка кампания на „Българската Коледа" има своята тема, чрез която се фокусираме, и насочваме усилията си, за да направим правилните решения на предизвикателствата, пред които сме изправени , като общество", заяви Плевнелиев.

"След разговори с водещи експерти в България, в областите на детското здравеопазване, неправителствени организации, родители, на база на опита, който имаме вече 11-та година „Българската Коледа" през 2014 година ще насочи усилията си към грижата за зрението и слуха на децата в България", посочи още Плевнелиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 4813 |23.11.2013 2016 г. започва изграждането на седми реактор . 9| 5548 |20.11.2013 Започва КСНС при извънредни мерки за сигурност . 9| 5035 |13.11.2013 Започваме поход за "Чисти ръце" . 2| 6296 |29.10.2013 Започват отначало делото срещу Вальо Топлото за присвояване на 6 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads