Реклама / Ads
3| 5081 |20.04.2010 НОВИНИ

Заработиха първите каси на самообслужване у нас

.
Днес Mistral software реализира успешно първата за България инсталация на каси на самообслужване (Selfcheck). Автоматизираното и локализирано за българския пазар решение на IBM - IBM Selfcheckout, е качествено нова услуга, насочена към клиента и подобряваща цялостната работа на търговския обект.
 

Принципът на работа на Selfcheckout устройствата е затваряне на целия цикъл на пазаруване на клиентите без намесата на обслужващ персонал - клиентът маркира своята стока, поставя я в предназначено за целта място, плаща в брой или с карта за безналично плащане и получава своя фискален бон.

Това е процес, който е удобен и пести време от чакането на опашки. Касите на самообслужване предлагат на потребителя по-бърз, лесен и приспособим процес на пазаруване, споделя Любомир Ковачки, управител на на Mistral software.

Благодарение на Mistral software и стартирания проект по инициатива на търговска верига ProМarket, както и на бързата реакция от страна на развойните отдели на фирмата, IBM стана първият производител подготвил машините за работа с български банкноти и монети.

Selfcheckout технологията набира все по-голяма популярност в Европа и Америка. През последните години все повече търговски обекти отварят врати за сравнително новата технология, тъй като тя решава много проблеми на инвеститорите:

Какво представлява технологията

1. Ограничава проблемите с кражбите на стоки - selfcheckout предлага концепция с измерване на стоката след маркиране, което ограничава възможността за маркиране на различна (по-евтина) стока;

2. Увеличава качеството на обслужване на клиентите - можете да пренасочите персонала, обслужващ касите в посока повишаване на качеството на обслужване на клиента.

3. Всеки магазин, инвестирал средства в selfcheckout увеличава броя на клиентите си заради интереса за купувача. Това допълнително спомага за по-бързата възвращаемост на средствата.

По прогнозни данни инвестицията в selfcheckout е възвращаема в рамките на 2 до 4 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4518 |04.03.2010 ДПС оспори касирането на изборите в Турция . 2| 4533 |21.02.2010 Солидни комисионни от заменки пълнели партийни каси . 9| 5112 |16.02.2010 КС касира 18 358 гласа от Турция, ДПС пише жалба в Страсбург . 30| 4776 |26.01.2010 Касим Дал: Ще търсим справедливост от ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads