Реклама / Ads
9| 6466 |01.09.2010 НОВИНИ

Заради €120 000 2/3 от България без мача с Англия

.
Две трети от България няма да може да гледа на живо мача Англия - България на стадион “Уембли”.
 

Той ще се играе в петък, 3 септември, от 22 часа българско време и ще се предава пряко единствено по сателитния канал ТВ+, собственост на “Булсатком”, пише 24 часа. Според неофициални данни абонати на сателитния оператор са около 300 000 домакинства и заведения, докато БНТ 1 се приема практически от всички. От държавната телевизия обаче не са се съгласили да платят цената за мача, която според източници на “24 часа” е била свалена двойно - от 250 000 на 120 000 евро. “БНТ проведе преговори с частната фирма - носител на телевизионните права. Предложената от тях цена за всички мачове в пъти надхвърля възможностите на БНТ. Офертата ни за по-ниска цена не бе приета. След дълги преговори купихме само домакинските срещи”, се казва в официално становище на БНТ. То бе пратено специално за "24 часа". Въпреки че бюджетът на телевизията за спорт е изразходван, БНТ успя за сметка на други предавания да осигури за българския зрител мачовете, които ще се играят у нас, пояснява нациналната телевизия. Собственик на правата е фирма “Спортфайв”, базирана в Германия. БНТ 1 взе всички домакински мачове на България в тези европейски квалификации.

ТВ + ще дава гостуванията ни на Англия и Швейцария
, приятелските срещи на нашите, както и домакинските мачове на швейцарците. Все още не е ясно кой ще дава срещите Уелс - България и Черна гора - България. Сред феновете се надига сериозно недоволство заради мача с Англия. Подобни настроения срещу националната телевизия имаше и преди две години, когато “Диема”, а не БНТ, взе правата за европейските финали в Швейцария и Австрия.

Руни доста по-скъп от целия наш отбор

Свирепа борсова битка между бикове и мечки ще се разрази във футболен вариант на лондонския стадион “Уембли” в петък от 22 часа българско време. При сравнение на цените на играчите се вижда, че българите са типични “бикове”, тъй като при успешен мач ще си вдигнат котировките. Докато англичаните са “мечки”, тъй като са провесилите нос след световното и цената им може само да пада. Данните са неофициални, но са въз основа на много авторитетния сайт transfermarkt.de. Те показват, че английският национален отбор е около 9 пъти по-скъп от българския - 363 млн. срещу 40,6 млн. евро. Разликата е дори по-голяма, но заради контузии трима от най-котираните англичани няма да играят срещу България - защитниците Рио Фердинанд и Джон Тери и халфът Франк Лампард. Тримата са оценени на 94 млн. евро и с тях англичаните ставаха над 11 пъти по-скъпи.

В българския отбор големият липсващ е Димитър Бербатов, който се отказа да играе за България през май. Неговата цена според сайта сега е 25 млн. Ако Бербатов се върне под знамето на България за този мач, ще свие разликата в отборната цена до 300 млн. евро кръгло. Двама английски играчи поотделно струват повече от целия български отбор. С 15 млн. по-скъп от всичките 21 българи е Уейн Руни. А Стивън Джерард е с 1,5 млн. евро над тях. Най-евтиният английски национал е вратарят Джо Харт - 3,5 млн. евро. При нас също пазач между гредите е оценен най-ниско - Владислав Стоянов е с цена 150 000 евро. Тя обаче със сигурност и съвсем скоро ще се покачи, защото той направи силни мачове с молдовския “Шериф” и влезе в групите на Лига Европа.

В отбора на България също има голяма ножица Стилиян Петров (8,5 млн. евро), Мартин Петров (6,5 млн.) и Валери Божинов (6,2 млн.) - наречени от Бербатов трите коня, които дърпат каляската - струват повече от останалите 18 избраници на треньора Станимир Стоилов. Със сигурност цената на някои български национали ще се вдигне при силен мач и добър резултат в петък. Българските национали летят за Лондон утре сутринта. В 20 часа е официалната тренировка на отбора. Мачът на следващия ден ще се предава пряко у нас от 22 часа българско време по сателитния канал ТВ+.

Малко по-рано в нашата група Черна гора приема Уелс. 4 дни по-късно са срещите България - Черна гора и Швейцария - Англия.

Фенове атакуват Острова по суша и въздух от днес

60-ина фенове на ЦСКА тръгват тази сутрин в атака срещу Острова по суша. Очаква се те да пристигнат в петък вечерта в Лондон, за да подкрепят националния отбор в най-трудната му евроквалификация. Ще минат през Сърбия, Хърватия, Словения, Италия, Франция и през Ламанша ще стъпят на английска земя.

Някои от феновете ще направят за трети път този преход. Те пътуваха до Северна Ирландия и Уелс, за да подкрепят ЦСКА в Лига Европа. С тях е и огромният национален флаг на който със златни букви пише "Сектор Г - земя на българи". Други атрибути освен трикольори няма да се носят заради полицейска забрана. Още при тегленето на жребия част от запалянковците си купиха билети за самолет с огромни отстъпки заради ранната резервация. Ще ги возят както нискотарифни компании, така и редовните, които също дават сериозно намаление. Голям интерес към мача има и от фенклубовете на ЦСКА на Острова, които са в Лондон, Бирмингам и Манчестър. За реванша с уеските "нови светци" подкрепа за "червените" осигуриха около 300 души, които живеят във Великобритания. (със съкращение от 24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5297 |31.08.2010 Moody's: Кредитният рейтинг на България с положителна перспектива . 3| 5967 |31.08.2010 На 27 г. е най-старият лаптоп в България . 3| 5296 |31.08.2010 България на опашката по образование в ЕС . 10| 6690 |31.08.2010 М. Найденов: Дано не са разбили колата на Войнов заради "дупетата"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads