Реклама / Ads
6| 5502 |23.09.2019 НОВИНИ

Заради липса на паркинги: Пътят към ГКПП ”Капитан Андреево” се превърна във WC

.
Пътят до Свиленград и ГКПП „Капитан Андреево“ се е превърнал в тоалетна. Пътуващи ходят по малка и голяма нужда между тировете, докато изчакват колоната да се мръдне. За това сигнализираха независимо един от друг много наши читатели. Те се оплакаха, че положението е нетърпимо, защото няма един паркинг или обособено място, където човек може да отбие, да се облекчи, да хапне и да си отдъхне.
 

От цялата ситуация страдат както пътуващите за Турция, така и живеещите в близките населени места. Най-големите потърпевши, обаче са превозваческите фирми.  Всеки ден опашката от камиони е поне между 5 и 7 километра. Това на практика означава, че около 500-800 тира чакат минимум по 12 до 24 часа да преминат границата.

 

Куриозното е, че няма изградена аварийна лента и тежките машини се редят на едното платно за движение, като оставят само по едно да се преминава през и без това натоварения участък. Освен тирове, в летните месеци се засилва и потока от гастербайтери, което допълнително усложнява ситуацията. Ѝ безкрайното чакане изнервя хората до там, че се стига до чести конфликти и физическа саморазправа.

 

Има много моменти, в които положението става критично най-вече за пътуващите с деца. Обичайна гледка е хора да се шмугват д хлапета  си между коли и камиони, най-вече за да отидат по нужда. По тази причина мястото е станало критично и заради катастрофите, които са ежедневие. Не малко са и  ПТП-та с тежко пострадали хора.

 

 Жителите на близките населени места са  вдигнали ръце от апокалиптичната ситуация. Те най-много са притеснени от факта, че може да плъзнат всякакви заразни болести, след като пътят вече е осеян с фекалии. Готови са в знак на протест да блокират пътя за Турция, само и само отговорните фактори да ги чуят и държавата да вземе необходимите мерки.

 

Сигнали за тежкото положение вече са подадени и до ЕК от страна най-вече  на превозвачески  фирми, които губят милиони заради задръстването. В тях те дори посочват решението, взаимствано от южната ни съседка. Там преди границата с България са изградени множество паркинги, които дават възможност на шофьорите не само да изчакат спокойно реда си за преминаване през границата, но и да ползват тоалетна, баня, да се нахранят, а също така и да починат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4226 |23.09.2019 Интензивен трафик се очаква днес заради края на почивните дни . 0| 4397 |21.09.2019 Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата заради трите почивни дни . 1| 4925 |20.09.2019 Променят движението в София заради фестивал на народната носия . 6| 4735 |20.09.2019 Борисов: Единственият нерешим проблем с Москва е липсата на разбирателство за оръжейните ни лицензии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads