Реклама / Ads
18| 5928 |14.02.2013 НОВИНИ

Зърнопроизводителите не се разбраха с премиера Борисов

.
Националната асоциация на зърнопроизводителите продължава подготовката на протеста, насрочен за 20 февруари, заради неизплатените европейски субсидии за общо 1 млрд. лева. Това стана известно след среща на ръководството на асоциацията с премиера Бойко Борисов.
 

 

Той поискал срещата след като по-рано привика в кабинета си министрите на земеделието и на финансите. След тази среща Мирослав Найденов обяви, че е възможно до края на месеца парите да бъдат изплатени.

На зърнопроизводителите премиерът Бойко Борисов признал, че има пропуски в работата на неговия екип, и поискал време за реакция до 19 февруари, съобщи Ангел Вукодинов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, цитиран от агенция "Фокус".

"Ние отдавна бяха изявили желание за такава среща с премиера, защото явно в тази страна министрите не могат да си вършат работата, като в случая става въпрос и за земеделския министър Мирослав Найденов. Независимо от усилената подготовката за протеста на 20-ти, вчера получихме покана от премиера за днешната среща, на която присъстваше и директорът на Фонд "Земеделие" Румен Порожанов. Ние за пореден път казахме, че не е нормална политиката, която се води. Имаме неизпълнени ангажименти в разписани от правителството документи", обясни Вукодинов.

Борисов поканил земеделците на втора среща на 19 февруари.

Вукодинов съобщи, че националният протест е насрочен за 20 февруари, от 12.00 до 14.00 часа на площад "Свети Александър Невски". След това е предвидено шествие до Министерски съвет, където за около 30 минути отново ще има митинг, и обратно шествие до "Александър Невски", където ще е заключителна част на митинга. Очаква се около 16:00 часа да приключи протестът.

Протестът е организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите и е наречен "Национален земеделски протест срещу лъжите и водената политика в сектор земеделие". Ще участват всички регионални организации със своите членове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5623 |14.02.2013 Изплащат парите на зърнопроизводителите до края на месеца . 10| 5025 |05.02.2013 М. Найденов: Извинявам се на зърнопроизводителите . 92| 5709 |04.02.2013 ГЕРБ: Играе се пореден сценарий срещу премиера . 15| 6074 |31.01.2013 Ч. Казак: ДПС настоява за оставката на премиера Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads