Реклама / Ads
7| 5071 |28.08.2011 НОВИНИ

Заровени ли са сините кинжали?

.
Опасността не е отпаднала напълно, днес СДС-София казват окончателно дали приемат компромисния вариант за разпределението на кандидатите.
 

 

Изтормозен мир за подредбата на столичната общинска листа постигнаха в последния момент СДС и ДСБ, пише 24 часа. Без него имаше реална заплаха Синята коалиция в София да се разцепи и двете партии да се явят поотделно на местните избори. Тя не е отпаднала напълно, тъй като се очаква днес СДС-София, да каже окончателно приема ли компромисния вариант за разпределението на кандидатите.

 

Той е 11:9 за първите 20 позиции в полза на ДСБ, които получиха повече софийски гласове на предварителните избори в Синята коалиция. Тъмносините ще вземат 1-о, 3-о, 4-о и 15-о място. В останалата част от листата двете партии ще се редуват.

“Не искам да коментирам предложението по същество. Колегите от София ще решат приемат ли го, ние няма да ги поставяме пред свършен факт”, отклони въпросите шефът на синия изборен щаб Борис Марков. Все пак той изрази доволство, че разумът е победил и тъмносините са намерили добър компромисен вариант. В началото ДСБ иска пропорцията да е 12:8, а от СДС категорично отказаха..

 

Броени часове по-рано обаче хората на Костов излязоха с публичен ултиматум към партньорите си – или се намира изгодно за двете страни решение, или партията се записва отделно в ЦИК днес, когато е крайният срок за регистрация.

“Имаше преговори, постигна се разбирателство. За нас е нормално да направим отстъпка”, коментира странната хронология на събитията шефът на тъмносиния щаб Веселин Методиев. “Партньорският” проблем в Синята коалиция обаче още стои, след като в четвъртък СДС подписа коалиционно споразумение с новото ОДС на Стефан Софиянски, Евгений Бакърджиев, Любен Дилов. То е за подкрепа на кандидат-президента Румен Христов.

 

Хората на Костов обвиниха, че това е направено зад гърба им, а ангажира цялата коалиция. Вчера те нарекоха действията на колегите си “опит за подмяна” на коалицията, а споразумението им – компрометирано. Проблемът е, че ОДС вече издигна за кмет на София Стефан Софиянски, който ще излезе срещу претендента на сините Прошко Прошков. Този въпрос обаче ще се изчиства другата седмица, пише 24 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5201 |03.08.2011 Бизнесменът Марешки цепи сините във Варна . 53| 5464 |02.08.2011 Сините: Борисов да подкрепи Танов срещу "ЛУКойл" . 52| 17899 |29.07.2011 Сините атакуват кабинета – искат проверка на строежа на АМ „Тракия” . 56| 5089 |25.07.2011 Втора тройна коалиция - БСП, ДПС и сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads