Реклама / Ads
5| 4064 |09.01.2018 НОВИНИ

Четири часа продължи КСНС при президента Радев

.
4 часа продължи заседанието на КСНС, на което бяха обсъдени политиката за сигурност и отбрана на ЕС. Шест доклада са били прочетени пред участниците, обясни президентът Румен Радев. Три от тях - от военния министър Красимир Каракачанов, от министъра на икономиката, образованието и председателя на БАН.
 
То беше на тема „Ролята на България за развитието на общата политика за сигурност и отбрана на ЕС в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018”.

„Обединихме се около позицията, че председателството е голяма отговорност, но предоставя и значителни възможности за страната ни”, каза държавният глава.

Като председатели на ЕС трябва да покажем, че планираме отбранителната си политика по европейски образец, добави Румен Радев.

Той приветства кабинета, че е приел Национален план за повишаване разходите за отбрана. Този план бил важен за изграждането на отбраната ни. Динамичната среда за сигурност сближила институциите, че този план остава открит и той ще бъде надграждан.

Според държавният глава е нужна програма за развитие на въоръжените сили за десет години напред. Сегашният план е до 2024 г. В тази програма трябва да залегне ново оборудване на армията и ремонт на старата техника.

Румен Радев иска по-голяма свързаност със Западните Балкани. На КСНС е договорено и да изграждаме и Международен институт за устойчиви технологии с научен център в Югоизточна Европа, който ще развие и сближи региона.

От заседанието стана ясно, че ще бъде създаден и научен център за Източна Европа.

На КСНС присъстваха премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владисав Горанов, министър на вътрешните работи Валентин Радев, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, лидерът на БСП Корнелия Нинова, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на „Атака” Волен Сидеров и лидерът на „Воля” Веселин Марешки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3680 |02.01.2018 В Египет обесиха четирима мъже заради атентат . 0| 3841 |02.01.2018 Зимата ще продължи да е мека, температурите стигат до 18 градуса . 0| 4138 |02.01.2018 Очаква се интензивният трафик след празниците да продължи и днес . 0| 4007 |01.01.2018 Четирима ранени при взрив на самоделна бомба в Торино

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads