Реклама / Ads
28| 6050 |13.06.2013 НОВИНИ

Защитникът на Цветанов: Обвинението е прибързано

.
Aдвокат Менко Менков Източник: Булфото
Цветан Цветанов няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване, недейте да бъркате.
 

В това беше категоричен Менко Менков, адвокат на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, пред бТВ. Обвинението срещу него е, че съзнателно е дал възможност на свои подчинени да извършат нарушения.

Обвинението не е доказало дотук нищо. Адвокатът подчерта, че клиентът му Цветан Цветанов е невинен по презумпция и не трябва да доказва невинността си, а след разпитите му вчера той е използвал конституционното си право да мълчи.

Според Менко Менков обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е било прибързано. Менков каза, че експертиза ще доказва дали е имало незаконно подслушване в МВР при управлението на кабинета „Борисов". „Според правната логика трябваше да се изчака експертизата и прокуратурата първо трябваше да докаже вината на другите четирима", заяви адвокатът.

„Никога не съм имал колебание дали да поема защитата на Цветанов. От момента, в който Цветан Цветанов ме помоли, поех защитата му безрезервно", категоричен бе адвокатът.

Менков коментира твърдение в пресата, че е сред юристите, отказали да представляват Цветанов в съда. „По това време не съм го познавал и дори не съм бил в България", допълни той, уточнявайки, че е бил на „много хубаво място". В отговор на въпрос той посочи, че е бил „близо до Братя Галеви", като веднага увери, че се шегува. Менков обясни, че е защитавал Пламен Галев и Ангел Христов в досъдебната фаза до 2009 г. и няма представа какво се е случило с тях на трите съдебни инстанции.

„Никой не е застрахован да попадне от единия полюс на другия. Бил съм защитник на много министри и журналисти, всеки може да се пренесе от тук на подсъдимата скамейка", коментира още Менков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 6876 |05.06.2013 А. Кутев: Милионите са в апартаментите ви; Цветанов: Давахме за благотворителност . 78| 4937 |05.06.2013 Цветанов: Предавам имунитета си веднага . 20| 5620 |04.06.2013 Цв. Цветанов: Уволненията в МВР са необоснована политическа чистка . 48| 5849 |01.06.2013 Цв. Цветанов: Невинен съм! Мога да си мисля нещо за прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads