Реклама / Ads
16| 12423 |07.01.2010 НОВИНИ

Защо убиха Боби Цанков?

.
1: Убийството било чисто политическа поръчка, било добре изчислено и целяло да бъде разгневен Бойко Борисов, защото разгневеният човек реагирал. 2: Убийството било плод на нарковойна, имало я навсякъде по света.
 

Ние сами си изградихме в Европа образ на бандитска страна, а престъпността ни е същата като в Средна Европа, коментира по БНТ Андрей Райчев. Ние използваме бандитските истории, дълбоко периферни за обществото, като политически аргумент. Воят, че има наркотрафиканти, се вдига само у нас, а ги има във всеки европейски град, добави социологът, според когото сме се самосатанизирали.

Ние наричаме крадците бизнесмени, затова има объркване
. Тотална некомпетентност проявяват колегите ни в западната преса, квалифицирайки Боби Цанков като писател и разследващ журналист, добави писателят Румен Леонидов. Друг е въпросът, че тук има силно засегнатите интереси. Това е война на нерви както при убийството на Георги Стоев, което цели да разклати обществото. Става дума за икономически групировки, гравитиращи около партиите. Убийството е чисто политическа поръчка, което е добре изчислено, както е изчислена и реакцията на световните медии, добави Леонидов. Според него се цели разгневяването на Б. Борисов, за да се провокира неговата реакция.

Това не е вярно, контрира Райчев. Щом има наркомафия, значи ще има нарковойни по улицата, аргументира се той. Това не е политическо събития, а е разчистване на сметки,но външните реакции са една несъстоятелна каша, идваща от нас. У нас богатият се смята за престъпник, за нелигитимен. В България няма мафии, има престъпни групировки, но те не взаимодействат с държавата, което е основно определение за мафия, развълнува се Райчев. Правосъдието у нас работи, но работи зле. Това, което се нарича мафия, е отделено от държавата.

Дори и да е криминална тази история, тя се превърна в политическа и става тест за правителството, противопостави се Леонидов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5321 |06.01.2010 И Демби задържан за разстрела на Цанков? . 9| 7815 |31.12.2009 Убиха наша проститутка във Франция . 7| 5205 |25.12.2009 Убиха 23-годишен авджия по невнимание . 7| 4836 |20.11.2009 Убиха руския мисионер отец Сисоев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads