Реклама / Ads
0| 11564 |25.04.2007 НОВИНИ

Застреляха Йорданка Запрянова, бивш представител на „Чико” за България

.
Застреляха Йорданка Запрянова, майка на убития през май 2005 г. В София бизнесмен Константин Дишлиев. Жената е покосена смъртоносно от шест куршума, съобщиха от полицията. Убийството е извършено малко преди 11 часа на ул. „Горски пътник” в столичния квартал „Лозенец”.
 
Полицаите пристигнали веднага, след като получили сигнал от нейни роднини, които открили мъртвата.
На място бе шефът на столичната полиция главен комисар Румен Стоянов.
Една от версиите за убийството е, че Запрянова е знаела кой стои зад убийството на сина й. Това обаче едва ли е сериозна причина, тъй като Запрянова още тогава заяви публично съмненията си, които след това повтаряше при всеки удобен повод, припомнят криминалисти.
Една от версиите за убийството на сина й бе провалът на голяма пратка кокаин, спипана от испанската полиция в град Кадис. Той беше шеф на финансовата къща "Прайвът Файнънс Юнион", която пък според слухове била на братята Маргини.
Чрез фирмата са се изпирали парите от търговията с дрога. Твърденията обаче така и не бяха подкрепени с нито едно доказателство, макар че от НСБОП твърдяха, че има такива.
Днес от МВР съобщиха, че Запрянова е трябвало да свидетелства по повод задържането на бизнесмена Евелин Банов – Брендо, който бе задържан преди няколко дни. Брендо е женен за сестрата на съпругата на Дишлиев.
Самата Запрянова е живяла на семейна начала с италианско гражданин и по това време става представител на марката „Чико” за България. Неуредени сметки и кредити обаче принуждават италиянеца да напусне страната и да се върне в родината си.
Запрянова е свидетелствала и по делото срещу Петър Петров – Амигоса, който бе съдружник с убития преди година Иван Тодоров – Доктора.
Съседите на убитата споделиха, че в нейни съседи са били банкерът Валентин Моллов и известният футболен съдия Иван Леков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 31 |29.03.2024 Георги Кадиев: Изборът за служебен премиер е между двамата зам.-председатели на Сметната палата . 0| 20 |29.03.2024 Кошмар в Южна Африка: Момиченце на 8 години оцелява само при автобусна катастрофа, загинали са 45 души . 0| 168 |29.03.2024 Бойко Борисов: Мераклии за служебен премиер винаги ще се намерят, Радев е отговорен и няма да позволи колизии . 0| 81 |29.03.2024 ПП-ДБ искат парламентарна комисия, която да разследва "Турски поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads