Реклама / Ads
0| 4245 |26.12.2016 НОВИНИ

Застудяване в края на седмицата

.
Зима
През нощта ще преобладава облачно време с превалявания, главно в планинските райони от дъжд и мокър сняг. На отделни места там ще се образуват поледици. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°.
 

Още сутринта ще са появи до умерен, в Дунавската равнина и временно силен запад-северозападен вятър. До обяд валежите в повечето места ще спрат, а след пладне от северозапад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще се затопли и максималните температури ще са между 5° и 10°, в югозападните райони и Пазарджишко-Пловдивското поле до 12°-13°.

 

Над Черноморието ще е предимно облачно, но само на отделни места ще има слаби ръмежи. Вечерта облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, който през нощта срещу сряда ще се усили. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 5°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

Над планините ще бъде облачно, мъгливо и на места главно в часовете преди обяд ще превалява сняг. След пладне облачността временно ще се разкъса и намалее. Ще духа силен, по върховете и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

 

В средата на седмицата ще е ветровито и отново ще нахлува студен въздух. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и север, по-късно в Източна България - от североизток и ще бъде умерен до силен. Ще преобладава облачно време, на много места ще превалява, предимно слаб сняг. В четвъртък и петък застудяването ще продължи, но ще е без съществени валежи, възможни са само изолирани слаби превалявания от сняг. Облачността ще се разкъсва и временно ще намалява. Вятърът ще отслабне и ще бъде слаб до умерен, а втория ден в Западна България ще е почти тихо.

 

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, оставайки по-високо от средното за месеца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8898 |24.12.2016 САЩ се обърна срещу Израел - идва краят на заселванията на евреи . 0| 3754 |21.12.2016 София ще има нов зам.-кмет по екологията до края на месеца . 0| 4046 |11.12.2016 Седмицата идва с облаци . 0| 4445 |07.12.2016 Асад: Победата в Алепо - етап към края на войната в Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads