Реклама / Ads
6| 6695 |13.07.2011 НОВИНИ

Зацикли делото срещу "Наглите" заради болежки на подсъдимите

.
Делото срещу т. нар. банда за отвличания "Наглите", което се гледа на първа инстанция от Софийския градски съд (СГС) все по-трайно навлиза в дебрите на медицината.
 

Това много напомня на друг знаков процес, който вече на две инстанции завършва с фиаско за прокуратурата заради болежки на обвиняемите – делото срещу братята Маргини.

Днешното заседание, водено от съдия Виолета Магдалинчева, бе посветено изцяло на здравословното състояние на подсъдимите Даниел Димитров – Релето и Павел Петков – Павката, които отдавна се оплакват, съответно от развалени зъби и от цироза на черния дроб.

Защитата на Релето вече неведнъж прави опит да го изкара от ареста заради денталните му проблеми, но всичките й искания досега категорично бяха отхвърляни от съдебните състави, които се занимаваха с мерките за неотклонение на задържаните преди делото да тръгне по същество. Стигна се дори до остри реплики към Димитров от страна на съдия Мими Петрова, известна с меко казано саркастичното си отношение към обвиняемите.

"Продължаваш да си нагъл! Продължаваш да си един от "Наглите"! Виждам, че вече си в добро настроение, явно болката е преминала", подвикна му магистратът още в края на февруари 2010 г., когато Релето помоли да бъде освободен с по-лека мярка, за да си извади 12 възпалени зъба.

Близо година и половина по-късно поредната съдебно-медицинска експертиза на Димитров показва отново, че той има спешна нужда да му бъдат отстранени 12 корена на зъби, тъй като състоянието им вече е сериозно влошено. Според вещите лица обаче подобна "хирургична интервенция" може да се извърши единствено в специализирана болница, каквато затворническата лечебница не е.

Подобни бяха заключенията на медиците и по отношение на състоянието на съпроцесника му Павел Петков – Павката, за когото медицинска документация, осигурена от адвоката му Илиян Василев, показа още преди месеци, че е страдал от хепатит C. Въпреки това СГС не намери причина да постанови излизането му от ареста.

В сряда обаче бе приета експертизата на Мария Грозева, според която вследствие на тежкото заболяване Петков е получил цироза на черния дроб. По думите на медика, състоянието му все още не е толкова сериозно, но може да се влоши и подсъдимият дори да развие рак на черния дроб. За да предотврати това експертът препоръча специална хранителна диета, а съдия Магдалинчева разпореди до затворническото ръководство да бъде изпратено писмо с препоръките й.

Подсъдими по делото освен Релето и Павката са Ивайло Евтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Любомир Димитров - Гребеца, братята Радослав и Митко Лебешковски, Кирил Кирилов – Монстанския и Цветозар Славчев - Църо. Те са обвинени за 11 отвличания и в един опит за отвличане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5641 |11.07.2011 От МВР скочиха срещу сливането на ВМА и МВР-болницата . 9| 5252 |11.07.2011 Атака скочи срещу "колониалната политика" на ГЕРБ . 55| 5261 |11.07.2011 ДСБ срещу Цветанов, готови да подкрепят вот на недоверие . 0| 6427 |11.07.2011 Разпитват ключов свидетел по делото "Наглите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads