Реклама / Ads
3| 5214 |02.03.2012 НОВИНИ

Затварят 3 големи софийски булеварда за цялостен ремонт

.
Общината обещава нова настилка, тротоари, лампи, светофари и пешеходни пътеки
През лятото подхващат "Мария Луиза", "Бъкстон" и "Черни връх". Спешно кърпене на големите дупки в целия град започва от понеделник.
 

Три чисто нови булеварда ще има София през лятото. Булевардите "Мария Луиза", "Бъкстон" и "Черни връх" ще бъдат затворени за цялостен ремонт. Това означава, че те ще имат нова настилка, тротоари, лампи, светофари и пешеходни пътеки. В момента и трите шосета са частично затворени заради ремонти, съобщава Стандарт.

Под бул. "Бъкстон" се изгражда канализация и водопровод, при "Мария Луиза" и "Черни връх" пък се строи метрото. "След края на строежите на канализацията и метрото ще сменим всичко от асфалта до лампите, така както миналата година направихме с бул. "Ломско шосе", обясни за "Стандарт" зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Изцяло преасфалтирани и обновени ще са също участъците на бул. "Мария Луиза" от Надлез "Надежда" до Лъвов мост и "Черни връх" от хотел "Хемус" до бул. "Джеймс Баучер".

Още от понеделник пък Столична община започва спешно кърпене на големите дупки в целия град. Ще се тръгне от центъра към кварталите и спешно ще се попълнят ямите, показали се след топенето на снега. "Като шофьор мисля, че тази година са се отворили повече дупки заради снежната и студена зима", призна Христов. И обясни, че основната причина е в голямо количество соли против заледяване, които са се изсипали по асфалта. "Най-големите щети по настилките обаче нанася рязката смяна на температурите", допълни заместникът на Йорданка Фандъкова. Той допълни, че ями няма само по бул. "България" и "Ботевградско шосе", където настилките са в по-добро състояние.

Попълването на дупките този месец ще се прави със студен асфалт. "Интензивните ремонти ще започнат с пълна сила едва когато времето окончателно се оправи и снегът се стопи изцяло", каза още Христов. Температурите трябва да са над 5 градуса, а улиците да са сухи. Все още не е ясно колко квадратни метра ще трябва да се кърпят. "Това ще стане ясно едва към края на април, когато приключат спешните ремонти", обясни Христов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5834 |19.02.2012 Издъхна големият Георги Черкелов . 13| 5080 |13.02.2012 Мъжете над 40 с най-големи борчове . 11| 6814 |31.01.2012 Спипаха Големия ягуар, дирят общодържавно Малкия . 2| 4944 |27.01.2012 Канят чужденци за оценка на “Софийски имоти”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads