Реклама / Ads
1| 6025 |28.02.2017 НОВИНИ

Затворът в Сливен заприлича на хотел след ремонт

.
Така изглеждат стаите в женския затвор Източник: МП
След ремонт на стойност 1 093 682 лв., Сливенският женски затвор вече отговаря напълно на европейските изисквания, съобщиха от Министерството на правосъдието. Днес служебният министър Мария Павлова присъства на официалното откриване на корпуса.
 

За 6 месеца с бюджетни пари са ремонтирани 76 жилищни помещения за 223 лишени от свобода. Осигурени са по 4 кв.м. жилищна площ на едно лице, санитарен възел във всяка килия, подновен интериор в жилищната площ, модерни бани, обновени клубове по интереси.

 

 Успоредно с ремонтните дейности вътре в корпуса, е подменена част от покрива и е изградена инсталация от слънчеви колектори, предвидена да работи целогодишно. С подобряване ефективността на отоплителната инсталация се увеличава и времето на ползване на топла вода от лишените от свобода.

 

По време на откриването днес, министър Павлова заяви, че Министерството на правосъдието ще продължи активната работа за подобряване на материалните условия в затворите и арестите.

 

В плана за ремонтни дейности през тази година са включени затворите в Пазарджик и Бургас, затворническото общежитие „Черна гора“ към затвора в Стара Загора, а в Плевенския затвор ще бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност.

 

Ще продължи и политиката на преместване на арести в съществуващи затвори, там където това е възможно, като за 2017 г. е предвидено това да стане в Сливен и Стара Загора. Ще бъде обособен и арест в затворническо общежитие Велико Търново към затвора в Ловеч, а арестът в Хасково ще бъде ремонтиран.

 

До дни ще бъде открито и първото ново затворническо заведение с повишени изисквания към охраната - затворническо общежитие от закрит тип в село Дебелт, като очакванията са в него да бъдат преместени около 350 лишени от свобода, които търпят наказанието си в един от най-пренаселените затвори у нас – този в Бургас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3752 |30.01.2017 Намалиха с 5 г. присъдата на мъжа, убил 15-годишна ученичка в Сливен . 0| 3983 |26.01.2017 5-годишно момченце почина от скарлатина в Сливен . 0| 3627 |18.01.2017 Автобус с работници се преобърна край Сливен . 0| 3864 |04.01.2017 За три години 109 осъдени в Сливен за секс с малолетни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads