Реклама / Ads
27| 6412 |19.12.2011 НОВИНИ

Затворник: Филчев поръчал убийството на ямболската адвокатка

.
Никола Филчев
Затворник, който днес свидетелства пред съда, заяви, че бившият главен прокурор Никола Филчев е поръчител на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, с която са били любовници.
 
Илия Николов е лежал в килия с подсъдимия Пламен Калайджиев, който също свидетелства по делото за убийството на ямболската адвокатка. Николов обясни, че подсъдимият Калайджиев му е разказвал подробности около адвокат Георгиева, която по думите му била била любовница на бившия главен прокурор, пише vesti.bg.

Калайджиев е признал на Илия Николов, че убийството е било по поръчка на Филчев. Николов твърди още, че Калайджиев му разказал, че заедно със съпругата си Димитринка са избягали в Англия със съдействието на Никола Филчев, който беше главен прокурор от 1999 до 2006г., и на убития по-късно прокурор Николай Колев. По думите на 78-годишния свидетел Илия Николов - Филчев и Колев са се разбирали, но после са се скарали.

Димитринка Калайджиева е все още в Англия, след неколкократен отказ да бъде екстрадирана в България. Отказът през 2008 г. стана причина за прекратяването на делото за убийството на Надежда Георгиева.

Припомняме, че адвокатка Надежда Георгиева беше открита мъртва в дома си в столичния квартал "Стрелбище" на 28 февруари 2000 г. Подсъдими по делото за убийството й са Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина. Още през 2007 г. майката на убитата - Вяра Георгиева, и нейната адвокатка Весела Сотирова обявиха, че с убийството пряко е бил свързан прокурорът Николай Колев.

Двама свидетели по делото - съпругата на покойния прокурор Николай Колев - Нанка, и бившият председателят на Моряшкия синдикат Пламен Симов, заявиха през януари 2007 г. пред съда, че тя е била умъртвена лично от бившия главен прокурор Никола Филчев, в момент, когато той е бил в пристъп на циклофренична криза.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7363 |09.12.2011 Обвиненият за убийството пред "Соло" - невинен . 4| 5202 |02.12.2011 Прибраха трима за убийството жена в Люлин . 7| 5644 |24.11.2011 Задържаният за убийството на Яна на свобода . 17| 8043 |16.11.2011 Заплашиха ме с мъчения, за да не говоря за Филчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads