Реклама / Ads
43| 10986 |02.08.2013 НОВИНИ

Затворник призна: "Килъри" искаха да лъжа за убийството на Кюлев

.
Водят част от бандата в съда Източник: Булфото
Дни след като в публичното пространство бе пласирана сензационната новина, че осъденият до живот на първа инстанция член на „Килърите” Георги Вълев бил уговарян да „признае”, че бизнесменът Младен Михалев – Маджо му поръчал да ликвидира Кюлев, истината излезе наяве.
 
По този начин рухна скалъпен скандал за поръчано убийство на банкера. Соченият като посредник затворник Дечко Деков поискал среща с хора от МВР, пред които разказал как е бил уговарян да бъде включен в нелепата история. Казал и кои са хората, които се опитали да го забъркат в нечистоплътния сценарий. Между тях бил и затворникът Вълев. Деков собстевноръчно описал цялата история и се подписал като гаранция за истинността на думите си. Вълев веднага се опитал да пробута твърденето, че Дечко е бил принуден да напише признанията, но номерът не минал, Деков сам е потърсил срещата и помощ от служителите на МВР, които заради него отишли в Бургаския затвор да го изслушат. Пред тях пандизчията признал, че се е уплашил от замесването му в подобни машинации и искал да си осигури някаква защита. Той признал също, че му е обещавано да бъде издействано по-ранно излизане и как вече на свобода трябвало да извърши много сериозно деяние срещу служебно лице от магистратурата. Това окончателно го притеснило и той потърсил спешно среща.

Прокуратурата вече разследва случая и се очаква скоро да се изясни окончателно кой поръчва и тиражира подобни „сензационни” информации за поръчани убийства и клевети срещу служебни лица, свързани с някои от знаковите разследвания през последните години.

Затворникът Георги Вълев е осъден от Шуменския съд на доживотен затвор без замяна за участие в групата за мокри поръчки „Килърите”. Тя е извършила три убийства, побоища, рекет, палежи и шантаж, а за неин лидер е сочен Петър Стоянов – Сумиста. Той също на първа инстанция получи доживотна присъда. Предстои Варненския апелативен съд да гледа делото на втора инстанция, което вероятно ще стане през октомври и това активира подсъдимите да търсят начини да внушават, че са осъдени несправедливо и са жертви на някакъв политически заговор. Всъщност те са съдени за тежки криминални пристъпления, извършвани години наред с особена жестокост. Съдът е този, който ще реши дали са виновни или не. Първата инстанция вече се е произнесла.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 91| 5376 |30.03.2013 М. Манолова призна: Платихме си цената за скъсаната връзка с хората . 6| 5794 |19.11.2012 Европа призна: Курортите ни най-добри! . 66| 6489 |15.11.2012 Борисов призна: Преговорите бяха тежки; до сутринта сме спорили . 21| 6291 |05.09.2012 М. Найденов си призна: Иска ми се да съм министър на културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads