Реклама / Ads
16| 6620 |25.09.2019 НОВИНИ

Здравеняци в черни дрехи отново се появиха на протеста срещу Иван Гешев

.
Протестиращите
Агитка от провокатори се появи час след началото на протеста срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Едри, татуирани мъже в черни дрехи опитаха да се вклинят сред протестиращите, но бяха дистанцирани.
 

Протестътъ започна спокойно в 18 часа пред НС и се насочи към Ларгото. Там се появи групата от здравеняците, които видимо се отличава от множеството хора по облеклото и държанието им. Направиха опит да се вклинят сред нормалните протестиращи, но организаторите предупредиха хората да се дръпнат и да се разграничат от неканените гости. Някои от момчетата в черно държаха плакати, но сгънати. Журналисти помолиха да видят какво пише на тях, но  момчетата отказаха. Сред групата не се забелязваха лица от предишните протести, за част от които стана ясно, че са от отбора по ръгби в Перник.

Организаторите помолиха за помощ и полицията, но им бе отговорено, че нямат такива правомощия. Така на практика се създадоха условия за потенциални сблъсъци, каквито знаем, че имаше  на протеста  на ГД „БОЕЦ“  пред Съдебната палата в София неотдавна.

 

Лидерите от „Правосъдие за всеки“  призоваха от трибуната да се търсят отговори на няколко важни неща от последние седмици.  

 

Протестиращите поискаха отговор на въпроса КОЙ е оказвал натиск върху шефа на БНР Светослав Костов с цел да не се говори в национален ефир за кандидатурата на Иван Гешев.  Риторичният въпрос, който всички си задават, е дали е способна същата тази прокуратура да извърши обективна проверка и да станат ясни имената на лицата упражнили този недопустим натиск.

 

Основен акцент бе поставен и върху възможността президентът да започне конституционни изменения по отношение на правосъдието в България в глава Съдебна власт.  „Нека президентът  да покаже, че е държавен глава на всички българи и че не само говори, но и действа. В казуса „Гешев“ той може да покаже дали е президент на цялата нация и дали ще работи за интересите на всички нас. Той трябва да знае, че не е сам. Г-н Президент, чувате ли нашия глас“ , извикаха от трибуната.

 

Организаторите призоваха хората да се съберат отново пред ВСС в деня на избора - 24 октомври.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4152 |22.08.2019 МВР разпространи част от дрехите на убитите в Негован . 2| 5730 |23.07.2019 Христо Иванов за интервюто на Гешев пред БНТ: След сивите, винаги идват черните . 1| 4099 |23.06.2019 Лифтовете до Черни връх вече ще работят и през лятото . 1| 4231 |22.06.2019 Мъж изкачва Черни върх с инвалидна количка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads